Dat we meer peer moeten eten, ik vind dat niet erg. Het is wel lekker, zo’n knotspeer, goed hard om in te bijten. Of bij kroketjes, gevuld met veenbessen. Of als dessert, gepocheerd met gesmolten chocolade…
Ik gebruikte ze de laatste weken het vaakst in een clafoutis, en daar zijn ze hier thuis verzot op. Via Instagram kreeg ik een paar keer de vraag om het recept te delen, zodoende. Het is übersimpel want er komt nauwelijks een weegschaal aan te pas.
Dus komaan en share a pear!
Dus komaan en share a pear!

voor het beslag:
– 10 opgehoopte eetlepels zelfrijzende bloem
– 8 opgehoopte eetlepels suiker
– 6 eetlepels melk
– 6 eetlepels olie (ik gebruik zonnebloemolie)
– 6 eetlepels olie (ik gebruik zonnebloemolie)
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
Meng al deze ingrediënten met een houten lepel tot een gladde massa en stort het in een beboterde taartvorm. Schik hierop schijfjes peer. Aan twee peren heb je genoeg. Gedurende een half uurtje bakken in een voorverwarmde oven van 175°C.
voor de afwerking:
– 1 ei
– 80 gram boter
– 3 eetlepels suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– kaneel naar smaak
Klop het ei los en meng het met alle andere ingrediënten. Giet het over de clafoutis en zet het nog een paar minuten onder de hete gril, tot het een korstje vormt.
De taart is lauw het lekkerst, maar ook koud is ze perfect, al eet je ze best zo vers mogelijk.
Ziet er lekker uit!
Dit ga ik zeker eens maken,lief van je om het receptje met ons te delen.
mmm, ziet er heerlijk uit! Clafoutis, dat deed ik ooit in veelvoud, nog voor er kinderen waren. Hoogstdringend dus om er opnieuw eentje te maken!
Mjammie! Ik maakte er ook al, gewoon met een pot uitgelekte en ontpitte noordkrieken, easy peasy! Maar natuurlijk gaan we nu met z'n alle massaal aan de peer!
Mmmmm dat zier er lekker uit zeg!
super-receptje als je het mij vraagt! woensdag is steeds mijn 'bakdag' (tot groot jolijt van onze kids) en dus proberen we dit morgen zeker eens uit!
Ziet er lekker uit en fan van je servetten , prachtige foto's!
oh boy, ik ging nog es op dieet kind, echt!
Dat wil ik ook wel eens uitproberen !
Maar dat ziet er goed uit! Ik zet de test van een stevia-variant op mijn todolijst!
Hmmm… dat ziet er heerlijk uit! En het klinkt eenvoudig-te-maken. Bedankt voor het delen van het recept!
De taart is lauw het lekkerste… Als je al zo lang kan wachten!
Ik kan mij meestal niet bedwingen en eet die warm op 🙂
Mmmmmmjammie !
Mmmm lekker !
Dank je wel, ik kocht gisteren 4 kilo peren bij de echte fruitboer en zal morgen dus een taartje bakken, Thx!
Het recept is echt een topper bij collega's en vrienden… Ik ken er al 4 die ze maakten, en dat op enkele dagen na publicatie van je recept hier.
Ik bakte ze ondertussen voor de tweede keer, zo lekker die taart!
Groetjes Sofie
Moh, echt? Dat is nu écht leuk, te horen dat dit hier niet alleen gelezen maar ook uitgeprobeerd wordt! Fijn dat je 't laat weten, dankjewel!
Wat maak jij toch steeds prachtige foto's! Wanneer mag ik eens een workshop komen volgen bij jou? "Hoe mooie blog-foto's maken" 😉 Ziet er lekkerrrrrrr uit!
Ziet er heerlijk uit… Heb net peren in huis gehaald en dankzij jou hebben ze nu een ander doel gekregen!
Mjammie!
uitgetest en overheerlijk bevonden!! maar ik ga wel volgende keer 2 ipv3 lepels suiker nemen voor de afwerking (of minder hoge bergen op de lepel scheppen 🙂 )
Mmmm! Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit met peren gebakken, dus ga deze taart zeker eens proberen! Leuk ook om eens een recept met hoeveelheden in lepels te zien ipv grammen.
Liefs!
http://annabelhappylifetime.blogspot.nl/