peer!

Dat we meer peer moeten eten, ik vind dat niet erg. Het is wel lekker, zo’n knotspeer, goed hard om in te bijten. Of bij kroketjes, gevuld met veenbessen. Of als dessert, gepocheerd met gesmolten chocolade…
Ik gebruikte ze de laatste weken het vaakst in een clafoutis, en daar zijn ze hier thuis verzot op. Via Instagram kreeg ik een paar keer de vraag om het recept te delen, zodoende. Het is übersimpel want er komt nauwelijks een weegschaal aan te pas.
Dus komaan en share a pear!

peer1voor het beslag:
– 10 opgehoopte eetlepels zelfrijzende bloem
– 8 opgehoopte eetlepels suiker
– 6 eetlepels melk
– 6 eetlepels olie (ik gebruik zonnebloemolie)
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
Meng al deze ingrediënten met een houten lepel tot een gladde massa en stort het in een beboterde taartvorm. Schik hierop schijfjes peer. Aan twee peren heb je genoeg. Gedurende een half uurtje bakken in een voorverwarmde oven van 175°C.

peer2voor de afwerking:
– 1 ei
– 80 gram boter
– 3 eetlepels suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– kaneel naar smaak
Klop het ei los en meng het met alle andere ingrediënten. Giet het over de clafoutis en zet het nog een paar minuten onder de hete gril, tot het een korstje vormt.

peer4

De taart is lauw het lekkerst, maar ook koud is ze perfect, al eet je ze best zo vers mogelijk.

peer3

21 gedachten aan “peer!”

 1. mmm, ziet er heerlijk uit! Clafoutis, dat deed ik ooit in veelvoud, nog voor er kinderen waren. Hoogstdringend dus om er opnieuw eentje te maken!

 2. Mjammie! Ik maakte er ook al, gewoon met een pot uitgelekte en ontpitte noordkrieken, easy peasy! Maar natuurlijk gaan we nu met z'n alle massaal aan de peer!

 3. super-receptje als je het mij vraagt! woensdag is steeds mijn 'bakdag' (tot groot jolijt van onze kids) en dus proberen we dit morgen zeker eens uit!

 4. De taart is lauw het lekkerste… Als je al zo lang kan wachten!
  Ik kan mij meestal niet bedwingen en eet die warm op 🙂
  Mmmmmmjammie !

  1. Het recept is echt een topper bij collega's en vrienden… Ik ken er al 4 die ze maakten, en dat op enkele dagen na publicatie van je recept hier.
   Ik bakte ze ondertussen voor de tweede keer, zo lekker die taart!
   Groetjes Sofie

  2. Moh, echt? Dat is nu écht leuk, te horen dat dit hier niet alleen gelezen maar ook uitgeprobeerd wordt! Fijn dat je 't laat weten, dankjewel!

 5. Wat maak jij toch steeds prachtige foto's! Wanneer mag ik eens een workshop komen volgen bij jou? "Hoe mooie blog-foto's maken" 😉 Ziet er lekkerrrrrrr uit!

 6. uitgetest en overheerlijk bevonden!! maar ik ga wel volgende keer 2 ipv3 lepels suiker nemen voor de afwerking (of minder hoge bergen op de lepel scheppen 🙂 )

Reacties zijn gesloten.