XL-sleutelhanger diy

Zondagochtend deed ik van bandwerk. Op een uurtje tijd maakte ik een zeven sleutelhangers. Tof als klein kadootje, of gewoon voor jezelf. En ook weer ideaal als restjesverwerking.

handleiding keychain 6

Bij Veritas haal ik sleutelringen met één rechte kant, zo blijft je hanger netjes zitten. De rechte kant van die sleutelring meet 2,5cm. Op basis daarvan knipte ik de volgende stofdelen:

– 30 x 5cm (= 2x breedte sleutelring) uit stof A
– 30 x 5cm (= 2x breedte sleutelring) uit stof B
– 6 à 7cm biais of lint

handleiding keychain 1

Strijk van beide stofdelen de lange zijden naar het midden toe, verkeerde kanten tegen mekaar.

handleiding keychain 2

Stik de twee delen op mekaar aan de lange zijden, omgestreken kanten tegen mekaar. Stik op 2mm van de rand en pas indien je wil de kleur van je garen en spoel aan de stoffen aan.

handleiding keychain 5

Strijk nog eens en haal dit bekomen lint door de sleutelring. Stik de twee uiteinden aan mekaar vast met een zigzagsteek.

handleiding keychain 4

Schuif de sleutelring tot 3 à 4cm van de naad en plooi rond de naad een (biais)lint. Stik vast.

handleiding keychain

Klaar!

handleiding keychain 5

42 gedachten aan “XL-sleutelhanger diy”

 1. Hoe tof! Ik ben nog op zoek naar een sleutelhanger voor mijn klassleutel, ik geloof dat ik de oplossing gevonden heb 🙂

  1. Awel ja, ik wilde mijn eigen foto hier ook al pinnen en dat lukte dus ook niet. Ik heb alles al gecheckt op Flickr maar vind het probleem niet… Strange.

  2. Het moet aan onszelf liggen, want ik zie het op Pinterest hier en daar opduiken dus moeten anderen het wél al gepind hebben. Hoe raar.

 2. Kan je dit ook met de gewone sleutelringen doen ipv die met de rechte kant? Ik heb hier zo een 100 ringen liggen, maar geen met rechte kant … Veronderstel dat het wel kan, maar dat het dan niet zo mooi recht zal zitten.
  Ziet er alleszins leuk uit!

  1. Zoals je zelf zegt: dat lukt prima, alleen zal het inderdaad niet zo mooi recht zitten. Misschien moet je het stofdeel ook iets smaller maken dan. Maar zonde om die 100 ringen niét te gebruiken, dus proberen maar!

 3. Erg leuk, bedankt voor de handleiding! Ik maak ze als kadootjes voor de juffen van mijn kinderen. Ik loop alleen tegen een probleem aan; ik krijg het lint er niet mooi op. Hoe heb je dat genaaid? Aan vier zijden (rechthoek)? Of drie zijden? (U-vorm) Of helemaal anders?

  1. Het lint stik ik aan twee zijden, en ja dat is even goed spelden en traag stikken. Oefening baart kunst! (Sorry voor het late antwoord trouwens…)

 4. Super leuk! ik kan alleen nergens de sleutelringen met rechte kant vinden ook niet bijveritas.. 🙁

Reacties zijn gesloten.