een mini-make-over

De Zoon sliep al sinds forever in een typische jongenskamer. Een kamer die snel-snel moest ingericht worden omdat in Kaapstad plots een baby-jongetje zat te wachten en ik dat ventje absoluut niet in de mint-met-roze babykamer van weleer wilde te slapen leggen. Gebrek aan inspiratie leverde muurstickers met auto’s en vrachtwagens, ik toonde het jullie hier lang geleden al.
Zeven jaar later is het overduidelijk dat de Zoon nìks met auto’s heeft. Ook niet met vrachtwagens of ander transportgedoe. Tenzij misschien met vliegtuigen, maar dat terzijde. Die kamer moest dus een mini-make-over krijgen. Mijn inspiratie vond ik in een dekbedovertrek die ik kocht bij H&M Home in Kopenhagen.
Ik tornde heel de overtrek los en maakte er twee van. Telkens in combinatie met zwart-wit, een keer geruit, een keer gestreept.

Jakob's room (bedding)

De kleuren waren bepaald. Ik maakte extra leeskussens en een dun matrasje om op te zitten in prachtige zwart-wit stoffen die ook al uit Denemarken meegebracht werden.

Jakob's room (cushions)

Twee van de muren kregen nieuw behang. Oorspronkelijk wilde ik de bekende harlekijn-print van Ferm Living, maar de prijs hield me tegen. Wat zoekwerk hier en daar leerde me dat die herkenbare print ook verkocht werd bij Karwei in Nederland, van hun huismerk weliswaar, maar voor een vierde van de prijs! En omdat we toch in Nederland op vakantie waren… Maar De Zoon liet zijn oog daar op iets anders vallen, iets wat ik eigenlijk ook wel leuk vond. En meer nog: het was zwart-wit!

De tijgers op bed leggen de link naar andere beesten en de pluchen tijgerkop kocht ik hier.

jakob's room (animals)

Uit de restjes stof maakte ik nog een mini-vlaggenlijn en een Matroyshka bin volgens het nieuwe gratis patroon van An. (Hier zie je een betere foto.)

Jakob's room

Een mini-make-over dus, want twee muren en het plafond waren én bleven wit. Ook aan de vloerbedekking veranderde ik niks en de meubels bleven helemaal hetzelfde. Op een dag was het klaar, in mijn eentje nog wel. Instant voldoening, zo plezant.

59 gedachten aan “een mini-make-over”

 1. Proper gedaan!! En zo op je eentje behangen, das ook niet niks! Chapeau, en nu hopen dat de zoon het ook 'vet cool' vindt?

 2. Wauw, prachtig geworden… Wat een metamorfose en dat in zo'n korte tijd, super!
  Stoer met het zwart wit, warm door alle diertjes en knuffels en door de kleur geel/oranje.
  Gaaf dat dekbedovertrek met zwart wit binnenkant en wat slim dat je er twee van gemaakt hebt.
  En ik zie mijn panda!! TOF 🙂

 3. Waw, knappe jongenskamer! Goed gevonden van die dekbedovertrek op te splitsen, moet ik onthouden 🙂

 4. Wauw! Wat een stoere kamer! Met kussens en vlaggenlijntje, maar toch een echte jongenskamer. Goed idee van het dekbed, ik ben net aan het kijken voor een hoes voor mijn dochter.

 5. Tja, ik kan niet anders dan fan zijn natuurlijk! We love black en white 😉 Echt heel knap gedaan.

 6. Leuk en snel gedaan! Bij ons is dit een jarenplan… H&M heeft echt wel veel leuke kinderkamerdingen. Jammer dat ze die hier niet verkopen.

 7. Heel zwaar onder de indruk! Dat jij dat kan zeg … behangen … Het geheel is gigantisch mooi. Je zou eigenlijk ook een kamer voor onze zoon mogen komen inrichten, met identiek dezelfde spullen. We noemen hem wel eens onzen aap, is gek op tijgers en heeft ook helemaal geen voeling met auto's en soortgenoten.

  1. Oh, maar behangen is echt niet zó moeilijk hoor! En ik vind het nog wel leuk ook 🙂 Trouwens, moest ik kunnen: ik zou overal kamers inrichten, zo plezant! 🙂

 8. Mooi gedaan! 'Mini' zou ik dat al niet meer noemen 😉 Wat een goed idee om twee overtrekken te maken … veel mooier zo met die zwart/wit combinatie!

 9. De zoon heeft een goede behangpapiersmaak 😉
  Het is een zeer mooi geheel geworden. Hier staan twee tienerkamers op de planning. Ook een werk van lange adem.

 10. Waaw! Enkel bewondering hier! Knap, cool, karakter, tot in de details! Zelfs na jaren denkwerk en even lange uitvoering slaag ik nog niet in zo'n super-resultaat. Heel blij voor jou en de zoon, maar toch ook heel jaloers op jouw talent.

 11. Wat een mega-coole kamer! Jouw zoon mag superblij zijn met zo'n talentvolle mama als jij!

 12. Op één dag? Jawadde, hoedje af! Zeer geslaagde make-over met hopelijk een zeer tevreden zoon achteraf 😉

 13. Ik ken het gevoel van snel-snel een kamer inrichten omdat er in Kaapstad een baby-jongetje wacht, maar aan zo'n mooie make-over zijn we nog niet toe geraakt!

 14. Super leuk! Lekker Stoer! Wij hebben pas de kamer van de jongste aangepakt, heel veel roze, grijs, wit en zilver…Maar moet de laatste dingen nog steeds in elkaar zetten!

 15. Whawie da's knap gedaan!
  Het effect van het behang is ook mega leuk. Ga ik hier eens laten zien aan de kids 😉
  Liefs, Veerle

 16. Wat een leuke kamer !!!
  Waar haal je toch altijd je ideetjes en inspiratie. Ik ben echt jaloers, ik wil dat ook allemaal kunnen 🙂

Reacties zijn gesloten.