een winterse Maëlle

Na het debacle en het daaruit volgende succes van de Jackie zag ik een patroontest voor nòg een jas helemaal zitten. Zéker toen bleek dat An van Ienemiene werk maakte van een model dat tot maat 152 gaat. Hoera zeg! Het moest een tussenseizoenversie worden, maar de mooie wollen stof die ik vond zal ervoor zorgen dat het jasje zeker ook in de winter gedragen wordt. Vooral als de komende winter even zacht blijkt als de vorige.

Maëlle

Zoals we van blogsters die patronen maken gewend zijn was ook deze handleiding excellent. Ze loodst je zonder problemen door alle stappen en anticipeert zelfs op eventuele missers. Ik ben fan. Weeral. De enige aanpassing die ik deed (en die ik ook vergat te fotograferen) zijn zakken in de zijnaad. Wel zo handig voor koude winterhanden, vond ik. Ondertussen zitten die zakken ook in het definitieve patroon.

Maëlle (detail pleat)

De roze-rode-oranje wol kocht ik vooraleer ik wist hoeveel stof ik nodig had. Toen ik de woorden “kort jasje” en “10 jaar” liet vallen, opperden de heren van Den Boom dat ik met een meter zeker zou toekomen. Mijn naïeve en spaarzame ik knikte van ja.

Maëlle (collage)

Ik moet jullie niet vertellen dat een metertje wel erg nipt geschat bleek. Zo nipt dat de belegdelen elk in twee stukken geknipt moesten worden en er met geen mogelijkheid nog een kraag uit de overschot te verkrijgen was.

Maëlle (full - opened)

Plan B leverde een bovenkraag uit een klein overschotje van een vroegere Jackie-voering. De onderkraag kwam in dezelfde stof als die voor de voering van de jas. Een voering met een verhaal.

Maëlle (relaxed)

Enkele maanden geleden kreeg ik een pakje in de brievenbus. Een pakje van Carla, die schreef dat ze bij het opruimen van haar vaders huis een kussensloop vond in fluwelen luipaardprint, ooit nog genaaid door zijn moeder. Carla herinnerde zich mijn voorliefde voor zo’n beestig motiefje en schonk het mij. Ik weet nog dat ik dacht “Hoe lief…” en ook “Wat een reusachtige kussensloop!”.

Maëlle (sitting)Maëlle (inside detail)

En soms vallen puzzelstukjes zo schoon in elkaar. De reusachtige kussensloop werd een binnenjas.

Maëlle (buttons + back)

Maëlle (full - closed)

Ik ben zò content met deze Maëlle, ook al is hij niet perfect. De knoopsgaten zitten niet helemaal waar het hoort, en die knoopsgatenstress deed mij beslissen om maar 4 i.p.v. de voorgeschreven 6 knopen te gebruiken. Dochter 2 kennende gaat die jas toch nooit dicht.

Maëlle (on chair)


 (wollen stof bij Den Boom – knopen bij MJ Trimming)

34 gedachten aan “een winterse Maëlle”

  1. Oh Eva! Prachtig! De buitenstof is een pareltje en samen met die heerlijke binnenstof echt een superjas! Hij staat je dochter prachtig!

  2. Super mooi verhaal en nog mooiere jas! Zo knap zeg! Ik vind de combinatie buitenkant, eerder schattig en romantisch in combinatie met de stoerdere binnenkant echt kei leuk!

  3. Oooooooh, super !
    Ik wist dat die (inderdaad buitenmaatse) kussensloop bij jou in de juiste handen zou zijn, heerlijk om hem zo terug te zien.
    Liefs!

  4. Mooi! Wondermooi. Je gevonden combinatie's zijn echt super! En dat patroontje, ik geloof dat ik er aan ga geloven voor mijn twee meisjes.

  5. Prachtig! Komt als geroepen je blogpost, was aan het twijfelen of ik Jackie of Maëlle ging bestellen… de twijfel is er nog steeds maar nu kan ik alvast naar schoon foto'tjes kijken terwijl ik kies 🙂

Reacties zijn gesloten.