zip it!

Het maken van de hirondelles-jurk was niet plan A. (Ook niet plan B, trouwens.) Plan A maakte ik twee weken geleden, in stukjes en brokjes, wegens te heet in mijn atelier maar ook wegens 5 dagen kinderloos. Dan is het al eens kermis hier ten huize evamaria en staat het naaiwerk aan de zijlijn.

zip it jurk (detail top)

De tricot die ik gebruikte koos ik een jaar geleden uit bij Girl Charlee Fabrics. Ik vond de print prachtig en wilde die éne yard echt niet verknoeien. Mijn tricotvertrouwen moest nog wat aandikken, vond ik toen.

zip it jurk (collage)

Dat tricotvertrouwen is nog steeds niet helemaal wat het moet zijn, maar kom, de schaar erin! De basis werd mijn festivaljurk, met als enige verschil dat ze deze keer iets smaller werd gemaakt (die éne yard, weet je wel…). Het voorpand en het achterpand moesten ook elk in een andere stofrichting geknipt worden. Niet helemaal koosjer, ik weet het, maar het was dàt of geen jurk.

zip it jurk

Voor de halslijn maakte ik deze keer biais uit dezelfde stof. Wat toch altijd een mooiere afwerking geeft. Volgende keer doe ik dat ook voor de mouwzomen, want nu is er daar toch weer wat ‘gebobbel’ in het spel.

zip it jurk (sitting close)

De mouwen werden aangeknipt en in één van de schoudernaden stak ik een rits. Het denkwerk dat daaraan vooraf ging… Misschien was het de warmte, maar dat ritsgeval heeft me 5 keer meer tijd gekost dan de hele jurk bij mekaar.

zip it jurk (zipper)

zip it jurk (collage1)

Voor mij is dit de ideale zomerjurk, luchtig, toffe print en easy-to-wear. I like!


45 gedachten aan “zip it!”

  1. Als ik nu maar vijf minuten tijd had… En als mijn naaimachine nu maar mee in onze gevulde vakantieauto kon… En als Girl Charlee nu wat dichter bij de deur lag…

  2. Love it! Misschien moet je je denkwerk eens delen met ons? Want het denkzweet breekt me al uit bij het zien van die constructie. Netjes hoor!

    1. Tja, ik denk dat er simpeler manieren moeten zijn voor die rits, nu werkte ik met zo'n ritsflapje… Ik denk er nog eens over na en dan komt er wel eens een tuto van.

  3. Dit type jurkjes staat jouw zooooo mooi ! Laatst dacht ik nog aan je zwarte festivaljurk (zou ik me ook daar ook eens aan wagen in een prachtige crêpe stofje), en nu ik dit zie breng je me weer een stapje dichter in het overwegingsproces … ! Maar sowieso, het staat jou prachtig !

  4. Prachtig! Ik ben heel benieuwd naar je ritsavontuur – en sta vol bewondering voor eigengemaakte biais in tricot, ik mag er niet aan denken 🙂

  5. Heeeeel mooi, net als het wit-zwarte kleedje. Ik duim mee voor een tuto! Want alleen durf ik er niet aan te beginnen, te veel stof en tijd om mogelijks te verspillen… Chique dinges!

Reacties zijn gesloten.