het today topje (kcw #1 – summer 2014)

De zoektocht naar toffe tienerpatronen gaat hier nog steeds verder. Ook zij heeft daar duidelijk nood aan, en haar topje werd sneller gepind dan dat ik het volledige blogbericht uitlas.

today topje

Een damestopje dat start vanaf maat 34 en helemaal in de lijn ligt van wat het jonge geweld hier cool vindt. De perfecte tricot lag hier al een jaar te wachten…

today topje (back)

Het patroon werd gisteren eindelijk gekocht en geknipt. En ook al dacht ik dat topje gauw-gauw in mekaar te zetten, de afwerking met biais aan de binnenkant van de armsgaten en de halslijn haalde mijn tempo stevig naar beneden. Ik paste die techniek al eens toe in katoen, maar met tricot was dat een al even erg geprul. (Ik ben trouwens niet de enige die er zo over denkt…)

today topje (+ detail)

Ik maakte maat 34, en die past perfect voor mijn grote 10-jarige Dochter 2. Ik verkortte het patroon wel met een zestal centimeter, langer vond ze niet meer mooi.

today topje (front)

Er komt sowieso nog een volgende versie!

(tricot bij Girl Charlee Fabrics – rode tricot bij Stoffenspektakel)

19 gedachten aan “het today topje (kcw #1 – summer 2014)”

  1. Zet mij ook maar bij het lijstje hoor. Echt niet makkelijk hé, vanaf 146. Ik nam een stapel knippies, daar staan eigenlijk heel wat modellen in tienermaten. Alleen die Hollandse jongerenmode, dat strookt toch niet met de eigenlijke mode? Vormeloos en dikwijls ook de vreemdste stoffenkeuzes. Mijn lln lopen zo niet rond … Time to change, denk ik …
    En ja, ik dacht er ook al eens aan een maatje 34 te verkleinen tot een '32', maar ik vrees dat onze dochter daar toch nog net te smal voor is.
    Jouw dochter heeft er alvast een keitof topje bij (en nog meer?).

    1. Wel, Knippies en Ottobres en toestanden, daar doe ik eigenlijk niet aan mee. 't Kan aan mij liggen, maar mij lijkt daar nooit iets echt tof in te staan… En eerlijk, ik vind deze 34 echt niet groot hoor, als daar een 10-jarige in past, zonder overschot? Misschien toch eens proberen, Saskia! En ja, ik maak er nòg eentje voor de 12-jarige, en dat zal een 36 moeten worden gezien haar rondingen 🙂

  2. schoon jong! ziet er heeerlijk comfortabel uit! ik hou mijn hart al vast als mijn dames tienerdingen willen gaan dragen… Ze zijn nog zo heerlijk schattig!

Reacties zijn gesloten.