in dromenland

Nog nooit naaide ik slaapgerief. Tot ik een romantisch stofje tegenkwam dat me deed denken aan de lakens van mijn grootmoeder. Dun, zacht, ideaal voor een nachtkleedje voor warme zomernachten. Ik negeer hierbij even de triestige temperaturen en de regen die momenteel met bakken uit de lucht valt.

slaapkleedje (full)

Een slaapkleedje dus, voor een Dochter die dat wel kan gebruiken.

slaapkleedje (detail)slaapkleedje (collage)

Op het web kwam ik na even zoeken deze tutorial tegen en op enkele uurtjes zat dit zomers flodderjurkje in mekaar. Niets aan, zo eenvoudig!

slaapkleedje (teddy)

Geschikt voor zoete dromen Jane Austen style.

slaapkleedje (portrait)


(stof bij Den Depot)

32 gedachten aan “in dromenland”

  1. I love this! I really love the fabric you chose and that small bow is such a sweet addition. I love whites and creams against my daughter's chocolatey skin. It looks so beautiful, I think. Also, I really like your photos. They are always so clear and sharp.

  2. Wauw super mooi! Wat ben jij toch handig. Ik zou willen dat ik de helft van jou handigheid had, ik heb echt twee linker handen als het op handwerken aankomt.

  3. Hoi, ik heb het gisteren ook willen maken, maar de uitleg over de rufflebandjes lukte me niet, weet je nog hoe de stukjes stof hiervoor moeten geknipt worden? de eenvoudigere versie heeft andere soort bandjes, die ik natuurlijk weer niet zo leuk vind als deze, echt prachtig gedaan!

    1. Voor een 10-jarige knipte ik voor één bandje een strook van 30cm lang en 8cm breed + een strook van 45cm lang en 4cm breed. Van deze laatste strook knip je één lange kant gebogen naar het einde toe, zodatje eigenlijk een heel lange, smalle halve maan bekomt. Die rand strijk en stik je 1cm om. Rimpel de niet-omgestikte, rechte kant tot die ook 30cm lang is. Stik deze gerimpelde kant tegen de rand van de andere strook stof, goede kanten op elkaar. Plooi nu de breedste strook in de lengte over de gerimpelde strook zodat de randen netjes samenvallen, weer met de goede kanten tegen mekaar. De gerimpelde strook zit tussen de andere strook. Stik voorzichtig vast over de hele 30cm, let op dat het gerimpelde deel nergens dubbel zit of zo. Keer en strijk plat en je hebt één schouderbandje.

    2. Nu kan ik het nog eens proberen! Bedankt voor de uitleg!!! en hopen dat het resultaat even mooi gaai worden 🙂

Reacties zijn gesloten.