les hirondelles, j’adore!

Vooraleer Atelier Brunette deze stof op de markt bracht wist ik langs geen kanten wat zwaluwen in het Frans waren. Les hirondelles, ik denk niet dat ik het nu ooit nog vergeet. Zo’n mooi woord! Ik ben niet zo’n krak in Frans, maar sommige woorden in die taal klinken in mijn oren als de schoonste chanson. Zoals retrouvailles, poubelle, chou-fleur… En hirondelle dus.

zwaluwjurk (sitting close)

Enfin, back to business!

Woensdagnamiddag, 13u en evamaria had een plan: de Express Dress (klaar in een half uur, écht?) van Kelly in mekaar zwieren. Afspraak met mezelf: om 15u klaar zijn zodat er ook nog andere, belangrijkere dingen konden gebeuren. Zoals strijken. En stofzuigen. En een beetje in de zon zitten.
Het plan veranderde 3 keer. Wegens te weinig van de ene stof en te veel van de andere. Wegens des hirondelles die naar mij lonkten. En toen was het 19u30.

zwaluwjurk (neckline)

Voor het bovenstuk gebruikte ik het patroon van de Harlequin jurk uit de winter-editie van La Maison Victor. Ik verkortte het simpelweg tot heuplengte.

zwaluwjurk

Ik werkte met belegdelen aan de mouwen en de halslijn. Dat mouwbeleg zette ik aan de schouders wel vast met een gouden sierknoopje, en onder de oksel met een blind steekje.

zwaluwjurk (sleeve detail)
zwaluwjurk (detail)

Als rokdeel gebruikte ik zwarte tricot, een overschot van mijn festivaljurk, die gewoon in een rechthoek werd geknipt.

zwaluwjurk (sitting)

In de taille maakte ik een tunneltje waarin een dunne elastiek zit. Zo krijgt de jurk wat meer vorm, ook zonder ceintuur.

zwaluwjurk (close)zwaluwjurk (waist)

En die Express Dress? Die maak ik zeker nog een keer, ooit. Als ik eens een half uurtje tijd heb.

zwaluwjurk (full)(zwaluwstof bij Hexagoon – tricot bij Stoffenspektakel)

48 gedachten aan “les hirondelles, j’adore!”

 1. Je kleedje is veel mooier nu met die "hirondellekes" dan in een effen stof. Proficiat voor je voorbeeld! Dit krijgt hier navolging!!!

 2. Je parle français avec beaucoup des cheveux dessus, mais la rope est magnifique! Maar een rokdeel uit een rechthoek halen, dat kan mijn figuur niet aan!

 3. Supermooi! Zulke mooie, eenvoudige maar toch knappe kleren maken: daar doe ik het voor, als naaister (al ben ik nog niet zo ervaren als jij)

 4. I love it! It looks so great on you! So professional looking. It's one of those garments that one would never guess was handmade – I mean that in the best way. 🙂 You look absolutely gorgeous!

 5. Mooi! Hier ligt hetzelfde stofje te wachten op een bloesje… maar nu ik jouw bovenstukje zie ga ik mijn plannen misschien wel wijzigen :). Merci voor de inspiratie!

 6. Wel ja, een topje met de hirondelles is inderdaad een strak plan! Toen ik het stofje bestelde en in de brievenbus vond, was ik eerst wat teleurgesteld, ik had het echt anders verwacht. En ik wist dus niet wat ik ermee kon aanvangen, maar een topje is duidelijk geen slecht plan, als ik dit zie!

 7. Prachtig! Heel binnenkort verschijnt bij mij ook een creaties met deze prachtige zwaluwtjes, alleen nog foto's maken 🙂

 8. Ge zijt een krak !!! Want op deze manier moet de Harlequin die zogezegd iedereen past, maar bij iedereen moet aangepast worden echt een prachjurk !!!
  Ik wil copy paste !

 9. Oh oh oh, wat een mooie jurk! Ik moest even gniffelen toen ik las dat je poubelle zo een mooi woord vindt 🙂 En tout cas, la robe est plus que magnifique, j'adore!

 10. Och het is prachtig!!!!
  Naaien voor mezelf liep altijd uit op een mislukking…en nu naai ik nooit meer…ik sta hier met een kast vol stof, bandjes, lintjes, een duur machine en een overlock…de goesting komt misschien nog eens terug, we zien wel….
  Maar dit kleedje is echt mooi!

  1. Ach Katrien, ik snap dat. Op een dag word ik dit ook wel beu, denk ik. En misschien komt jouw goesting inderdaad nog wel eens terug, dus hou je spullen nog maar wat bij! En moest je er uiteindelijk tòch geen blijf mee weten… Just give me a call! 🙂

 11. Het staat je prachtig! Ik maakte 2 zomers geleden ook een kleedje voor mezelf met bovenaan katoen en onderaan tricot, en dat is hier nog steeds een lievelingetje.

Reacties zijn gesloten.