de uitdaging

Dat Theo hier al een tijd in mijn schuif lag te wachten.
Dat ik maar niet de juiste stof tegenkwam.
Dat ik een beetje schrik had van kragen met staanders, dat ook.
Dat ik dus elke keer weer excuses (uit)vond om er niet aan te beginnen.

Maar toen was daar een wedstrijd waarmee ik stof won. En een andere wedstrijd die schreeuwde: Maak die Theo! Nu! Of zo klonk dat toch in mìjn oren.
Een dunne grijs-blauwe bloemetjesvoile kwam in mijn handen terecht. Zoiets dat geweldig plezant om te dragen is. Zoiets waarvan je direct weet wat het moet worden.

theo (bird's eye)

Ik knipte een smalle maat 122 voor mijn slanke Zoon die vandaag 7 wordt. Die zit als gegoten.

theo

Voor de kenmerkende Theohoekjes koos ik een restje katoen in jeans-look. Het frêle van de bloemtjesstof wordt daardoor wat getemperd.

theo (details)

theo (back - detail)

Ik maakte er een paspel uit voor het rugpand en koos daar ook voor een holle plooi.

theo (back)

Vooraan zette ik een gebiesd borstzakje, wat in die dunne katoen toch wel een uitdaging bleek te zijn. Anderzijds kan ik van zo’n precisiewerk wel genieten. Vooral als het resultaat er dan ook nog eens mooi uitziet (en bijna perfect is).

theo (pocket)

Na een lange zoektocht vond ik de juiste knoopjes bij Hexagoon in Leuven. De kleur is precies dezelfde als die van de accentstof.

theo (button)

Iedereen die al eens een Zonen09-patroon gebruikte, weet dat de handleidingen van Mamasha top zijn. Dat is ook de reden waarom ik nooit bang ben om eraan te beginnen, waarom ik ze aan iedereen aanraad, en waarom haar Lars ook in dezelfde schuif als Theo ligt te wachten.

theo (full)

theo (back - close)

Een beetje onverwachts werd deze Theo dus een verjaardagshemd voor de Zoon. En eigen kind, schoon kind natuurlijk, maar ik ben niet alleen helemaal weg van de Zoon, vooral ook van de Zoon in dit hemd. Helemaal zijn stijl, helemaal passend bij zijn karakter, ook.

theo (side)

Echt een schoontje, vind ik in alle bescheidenheid. Mijn Jakob in haar Theo.

(stof gewonnen bij An – knopen bij Hexagoon)

52 gedachten aan “de uitdaging”

 1. Oh Eva, dit is een prachtcombinatie: jeans met een 'braaf' stofje! Zal ik meteen gaan pinnen … enne die stolpplooi op de rug vind ik ook geweldig. Ik gaf me niet op voor deze wedstrijd, maar geniet in stilte mee met zoveel mooie details! Good luck!!!

  1. Het pinnen lukt me niet (zo ingesteld?). Zal eens kijken hoe ik dat dan aanpak om het jeansdetail te onthouden (met mijn zeef van een geheugen) 😉

 2. Mooi, het naaisels én het schrijfsel!
  Hier kwam Theo ook uit de schuif, maar tijdsgebrek zal het patroon nog even doen terugvliegen.

 3. Ooo ! Ooo ! Ooo ! En pracht van een verjaardagshemd ! Verrast het je dat ik vooral verliefd ben op je paspelzakje … ? (ik moet mijn zonen en wederhelft ook eens overtuigen van zo'n subtiel bloemenprintje !)

 4. Inderdaad een schoon hemdje! En het staat hem geweldig! De details zien er perfect uit! Dat zakje, sjieke dinges!

 5. Oh wat mooi en die details, dat puntje op het kraagje terugkomend in de boord,
  die zak, en de paspel op het achterpand een heel schoon bloesje 😉

 6. Eva, het is alweer precies goed! De balans tussen bloemetjes en jeanslook, de lichte kleuren bij zijn donkere vel…. Wauw!

 7. Past inderdaad bij Jakob! Proficiat aan de kleine (grote) man! De paspel vind ik af! Enne nu nog die uitdaging met de manchetten!!!

  1. Tot maat 134 maar… Toch durf ik hopen dat de patronen binnenkort misschien ook in grotere maten zullen te verkrijgen zijn, fingers crossed!

 8. Amai, dat staat hem idd goed. IK ben fan van jouw Theo in dat stofje! Maar nu begin ik even te panikeren…ik knipte net ook de smalle 7 voor Roos om 'iets' mee te doen, dat gaat nu toch niet kei te groot zijn als dat gaat voor jouw 7jarige zoon! Proficiat trouwens aan de zoon.

 9. Een pareltje Hier werd ook de theo voor de wedstrijd gemaakt 😀 en ik verschoot eigenlijk dat ik voor mijne ultrasmalle 2.5 jarige (weegt maar 11 kg) toch de gewone 98 moest maken terwijl in de meeste winkelmaten de 92 nog vrij ruim zit. En dat paspelzakje moet ik hier toch ook eens proberen, want is echt wel mooi en inderdaad zo een prutswerkske kan enorm veel voldoening geven als het goed komt

 10. Bescheidenheid zou hier enkel misplaatst zijn! Zo'n schoontje! Topcombinatie in stoffen. Die paspel is ook prachtig. Zo'n borstzakje heb ik zelf nog nooit gemaakt, maar het ziet er onmogelijk moeilijk uit. Bij jou lijkt het perfect! Ik ben fan!

 11. Een pareltje Hier werd ook de theo voor de wedstrijd gemaakt 😀 en ik verschoot eigenlijk dat ik voor mijne ultrasmalle 2.5 jarige (weegt maar 11 kg) toch de gewone 98 moest maken terwijl in de meeste winkelmaten de 92 nog vrij ruim zit. En dat paspelzakje moet ik hier toch ook eens proberen, want is echt wel mooi en inderdaad zo een prutswerkske kan enorm veel voldoening geven als het goed komt

 12. Super knap!! Hopelijk ben je bij de gelukkigen. Die wedstrijd liet ik toch maar over aan de iets meer ervaren naaimadammen 🙂

 13. Dat bloemenstofje is zeer mooi in combinatie met die jeansaccenten. Hopelijk heeft Jakob lang geniet van zijn Theo.
  Dikke proficiat aan de jarige zoon.
  Dikke proficiat aan de mama voor het maken van dit prachtige hemd.

 14. Oooh, wat een prachtzoon, jouw Jakob. Hij is om te stelen in die alweer-knappe-en-perfect-afgewerkte creatie van jou!!!

 15. Oh! Wat een prachthemd! Ik vind, zonder gefleem en geslijm, jouw versie de mooiste die ik al zag verschijnen nu! Top zeg in dat stofje en met die jeans-accenten! Werkelijk een prachthemd! Ik ben er zeker van dat jouw knappe kerel veel meisjesharten sneller doet slaan 😀

 16. Heel mooi! Prachtige details en leuke combinatie met de jeansstof! Veel succes met de wedstrijd!

 17. So, so amazing! The details are impeccably executed! That front pocket – wow! It's perfect and was worth the effort! Beautifully (or shall I say 'handsomely') 😉 done!

 18. Mooi hemd zeg, knap gemaakt! Hier ligt het patroon ook op een passend stofje te wachten.

Reacties zijn gesloten.