lang geleden

Echt lang geleden was dat, dat ik nog eens een rimpelrokje maakte op de manier die ik aan jan en alleman aanleerde of uitlegde. Zo’n snel gevalletje, maar toch een ietsepietsie anders dan de übereenvoudige versie van Dana.
Ik maakte er eentje in die geweldige Kokka-stof die al sinds lang in mijn kast lag. Happy Animals, de max toch. Binnen een uurtje hadden we een rokje.

Ik was vergeten hoe plezant dat is, rimpelrokjes maken. En de Dochters dragen ze nog steeds graag, zelfs die halve puber, ja (dit anderhalf-jaar-oude exemplaar doet ze de laatste dagen bijvoorbeeld niet meer uit). Ik weet zeker dat er hier nog een paar zullen gefabriceerd worden, ik ontdekte dat ik met een half metertje stof nog nét toekom: jeuj!

Wie ook een lopende band van makkelijke rimpelrokjes wil creëren: Mieke maakte er een tutorial voor, een beetje zoals die van Dana maar dan in’t Nederlands. Geweldig handig!

(dierenstof Kokka bij stoffenverkoop Something Strange)

27 gedachten aan “lang geleden”

 1. Dat merk ik nou aan mijn (bijna) puberdochter ook, in jurkjes krijg ik ze steeds hoe moeilijker, maar rimpelrokjes daarentegen…
  Stokenrokjes blijken ook steeds een succes. (moet er dringend nog één maken trouwens, had het haar beloofd)

  Groetjes!

 2. Dat ligt hier dus ook nog en ik wou een rok voor mezelf ermee maken, maar daarvoor had ik net niet genoeg! Zo schoon stofke!

 3. Ben altijd superfan geweest van dit stofje, alleen waagde ik me toen nog niet aan stofjes aanschaffen via het internet. Zou deze nog ergens te krijgen zijn?
  Ik moet ook eens werk maken van eenvoudige werkjes!

  1. Goh, Ella&Basiel had het zopas nog, maar daar is het ondertussen ook weer uitverkocht… Verder heb ik het al lange tijd nergens meer gezien.

 4. Een prachtig exemplaar! Bedankt ook voor je link naar een tutorial, daar ga ik me volgende week ook nog eens aan zetten 🙂

 5. You find the best fabrics. I'm on a skirt kick myself. I hope to finish them today, then photos times three (for all my girls!). 🙂 I love the way you cut this. So great!

 6. oef, dat ook jou meiden dat nog dragen stelt me gerust, dan kan ik mijn 5-jarig exemplaar dat ook nog aandoen eh 🙂 En grote zucht bij het zien van dat stofje! Das toch een toppertje eh!

 7. Eva, ik ben op weekend geweest (zonder internet) en ben nu in sneltempo aan het lezen, ik ben super blij met dat je mijn link hebt toegevoegd! Een dikke dank je wel! x

 8. Waaauw…. Zo'n pracht rokje…
  Een gewaagd stofje… (ik zou het op het eerste zicht niet durven-lees te braaf in 'vanallesennogwat') maar nu het eenmaal af is je rokje….
  Vind ik het SUPERCOOL!!!!

  Misschien moet ik toch eens overwegen om ook zo'n stofje in te slaan 😉

  Groetjes,
  Liesbeth alias mevrouwtjepauwtjesnaaisels

Reacties zijn gesloten.