de candy cane anders

De Candy Cane uit Homemade Minicouture maakte ik vorig jaar al. Het idee van de striklinten op de schouders vind ik prachtig staan, maar niet iedereen is er even gek van. Voor een workshop in Het Machien paste ik de jurk daarom wat aan : geen striklinten, geen geschubte zoom. Iets wat ik ook al eerder deed trouwens.
Nu deed ik het echter nòg anders.

Candy Cane anders (full + jacket)

Ik behield wel de V-hals aan voorpand én rug, perfect voor zomerse dagen. De halslijn werd afgewerkt met een zigzagbandje dat komt piepen tussen buitenstof en voering.

Candy Cane anders (neckline)

Op de schouders kwamen deze keer knopen. En in de taille stikte ik een paspelband mee.

Candy Cane anders (details)

De jurk combineert prachtig met jeans.

Candy Cane anders (jacket detail)

Eigenlijk was deze jurk bedoeld als ‘showroom-model’, om reclame te maken voor de workshop. Maar Dochter 2 vond hem zo mooi dat hij direct tot verjaardagsjurk gepromoveerd werd. En dat is pas over een maand, zeg! Ben ik mijn deadline effe ver voor…

Candy Cane anders (button)
Candy Cane anders (sitting)
Candy Cane anders (full)

(stof bij Den Depot – knopen bij Annamarieke – fournituren bij Hexagoon)

44 gedachten aan “de candy cane anders”

 1. Heerlijk mooi! Dat zig zag bandje maakt het af. En ik geef je gelijk, knopen zijn handiger dan striklinten 🙂

 2. Wauw!! Dit vind ik schitterend..; Je dochter heeft gelijk: een ideaal kleed om een feest'varken' in te zijn.

 3. Heel mooi… Sta me toe jouw ideetje binnenkort eens te kopiëren. Mijn kinderen zijn namelijk ook niet zo dol op striklinten….

 4. hij is idd mooi… prachtig stofje

  ik heb het ook al eens aangepast en de linten vervangen door de schouder toe te stikken en een rits in de rug te plaatsen.

 5. Tof stofje! Onze dochter zou dat ook wel zien zitten hoor!
  Ik heb het boek nu ook liggen, ik tekende een maatje '146' voor het bovenlijf, maar heb dat al weer helemaal moeten verkleinen. Zijn dat grote maten?

  1. Ja, nogal. Ik vergrootte de 10 jaar met één maat (Dochter wordt eind mei 10 en is nogal groot met een brede borstomtrek) en moest die nadien terug verkleinen naar de oorspronkelijke 10 jaar.

 6. Beautiful!! I love the use of ric rac – though I usually don't favor it, with the pattern of the dress it looks wonderful.

 7. Ik.Ben.Er.Weg.Van! Wat een prachtig stofje! Ik was sowieso al fan van de Candy Cane met z'n mooie V- hals en -rug en nu nog meer! Die knoopjes is ook zo'n tof gevonden idee! Je dochter staat er prachtig mee. En dat stofje… <3

 8. Vind ik een veel betere versie dan in het boek! En wat een leuke stof. Zo wil ik het ook wel eens proberen. Heb het tot nu toe altijd overgeslagen omdat ik niet overtuigd was van het patroontje. Bedankt voor de inspiratie!

 9. Super! En die details maken het nog meer af! Geen wonder dat je dochter het kleedje onmiddellijk 'claimde'!

 10. Prachtig! Een dochter met een super mooie smaak!! (de appel valt niet ver van de boom, hé ;-))
  Zalig gevoel moet dat zijn om zo ver van een deadline al iets klaar te hebben (kan ik op dit moment enkel van dromen ;-))
  Groetjes, creazusje An

 11. So, so awesome! I would not have thought to pair rickrack with this modern fabric but it works perfectly together! That's simply inspired!

Reacties zijn gesloten.