lentejurk – a touch of beach (kcw #1 – spring 2014)

Dat alle tinten geel Dochter 2 flatteren wist ik al lang. En dat ik zelf zot ben van vogeltjes ook. Dus toen ik die twee tegenkwam in een stof werd hier bijna automatisch doorgeklikt naar “bestellen”.

beachy lentejurk (bird's eye)

De Sandpiper van Cloud9 is een zalig zacht organisch katoentje dat al een tijdje in de stoffenschuif lag te wachten op een tof patroon. Het bovenstuk van de blokjesjurk was goed bevallen, dus gebruikte ik dat opnieuw. Deze keer zonder de openvallende flapjes en met échte knopen.

beachy lentejurk (detail 2)

Knopen van bij Annamarieke. Ik kocht in haar atelier een tube vol voor 1 euro alstublieft, in een zachte tint roze.

beachy lentejurk (full + detail)

Ik volgde van heel ver het patroon van de Giggle uit Homemade Minicouture. De riemlusjes bijvoorbeeld, haalde ik daar vandaan. En net zoals zij vind ik die ook wat groot uitgevallen. Op het rokdeel dat licht gerimpeld werd, stikte ik een vals knopenpad.

beachy lentejurk (back)

De hele jurk is gevoerd, want de stof was erg doorzichtig en Dochter 2 loopt liever niet meer met haar onderbroek te koop. Dat snappen we.

beachy lentejurk (detail 1)

Een strandgevoel, dat krijg ik als ik de jurk bekijk. Door de kleur en door die grappige strandlopers op hun hoge pootjes.

beachy lentejurk (full)

Het eerste project is van mijn KCW is bij deze klaar. Eerlijk: deze jurk werd wel al op zaterdag gemaakt, enkel het afwerken van de zoom en het aanzetten van de knopen gebeurde gisteren. Een halve KCW-week dus voor mij, vanaf vandaag vlieg ik er écht in.

(stof bij Bambiblauw)

26 gedachten aan “lentejurk – a touch of beach (kcw #1 – spring 2014)”

  1. Een super super mooi jurkje! Een heel kleine tip toch (beroepsmisvorming, snorry!): ik zie dat er achteraan nog iets te veel stof is. Daar kan je twee verticale nepen maken en dan sluit het bovenstukje helemaal mooi aan. Zeker eens proberen! Maar ik zeg het: echt prachtig, het is gewoon een kleine tip! 🙂

    1. Dankjewel, Marte, dat is inderdaad een goeie tip. Eigenlijk is het bovenstuk ook te lang, maar dat zag ik natuurlijk pas toen de jurk af was… :-/

  2. De eerste foto deed mij ook meteen denken aan zon, zee en strand ! Zalig stofje heb jij daar op de kop getikt !

  3. Very pretty and oh her hair! It's awesome. Are those tiny dreads? That's what Tarikua has. We love it!

    1. Yes, they're braids of fake hair tied into her own (very short) hair. It keeps for about two months. Sheloves it because her own hair doesn't seem to grow…

  4. Wat een zalige combinatie: die bruine huid met dat gele stofje! En die kleine subtiele vogeltjes… Je maakte er weer iets mooi van!

Reacties zijn gesloten.