nog eens een bijna-Vink

Op de opening van het nieuwe atelier van Annamarieke (prachtige plek trouwens, allen daarheen!) kocht ik een stuk vintage stof. Stof die gebruikt werd voor strandstoelen, heel stijf en ook een beetje waterafstotend. Zo’n stof kocht ik ooit nog eens, al was dat toen per ongeluk en wist ik eerst niet wat aanvangen met dat stuk bijna-karton dat de postbode meebracht. Maar uiteindelijk werd het lapje een fleurige Vinktas, daar is het ideaal voor want versteviging is hier écht niet nodig.

bijna Vink (hand)

Ook nu wist ik meteen dat de lap een tas zou worden en het Vinktas-patroon is zo eenvoudig dat ze dezelfde dag nog klaar was. Recht van het atelier van Annemarieke naar mijn naaimachine: een zomerse Vink!

bijna Vink (full)
bijna Vink (detail)

De maten van de Vinktas werden aangepast naar de breedte van de lap stof, maar aan het principe veranderde ik niks. Het blijft een topper!

bijna Vink (inside)(buitenstof bij Annamarieke – voeringstof bij Stoffenspektakel – tassenband bij Hexagoon)

20 gedachten aan “nog eens een bijna-Vink”

  1. ik ga uw idee gewoon eens pikken denk ik als dat mag… Uw andere tas zag ik al van dichtbij en die vond ik zo schoon :-). Love the retro-toets! En de bloemen, viva de bloemen! Hoe breed is die tassenband? Ik moet daar eens naar op zoek. Bedankt voor de lente in huis te brengen!

    1. Gij moogt alles. De tassenband is 4cm breed. Als je het via webshops koopt, let dan op dat het échte geweven is, en niet van die dunne keperband (niks waard!).

  2. Prachtig en zo fleurig ! Wat leuk dat je zo'n mooie strandstoelenstof vond ! Mijn vinktas gebruik ik ook bijna dagelijks. Zalig is dat !

Reacties zijn gesloten.