zwart

Vijf jaar geleden kocht ik een tricot jurk van Vila. Een eenvoudige casual jurk, in een mooie tint blauw die na 3 zomers intensief dragen werd omgedoopt tot festival-jurk voor nog eens 2 zomers. Alle hoeken van het Vlaamsche Land zag ze, van Dranouter tot Leffinge over Olen en Werchter. Ze werd vuil en weer proper en bezweet en weer fris. Tot er een lading van de vettigste mayonaise uit een nachtelijke hamburger op terecht kwam en ze vervolgens pas dagen later de wasmachine zag. Vanish en Wipp-Express: too little, too late.

festivaljurk (full)

Dus ik maakte ze na. In het zwart. En jawel, in tricot. De zomen zijn verre van perfect, maar het kan er mee door.

festivaljurk (sitting close)

Ik pimpte ze met de schattigste knoopjes uit New York.

festivaljurk (detail)

En ik kan weer 5 jaar verder.

festivaljurk (sitting)(zwarte tricot bij Stoffenspektakel)

51 gedachten aan “zwart”

 1. Soms is een eenvoudige LBD alles wat een vrouw nodig heeft 🙂 De knoopjes maken het plaatje af!

  1. Oh Elke, ik gebruikte geen patroon maar heb gewoon de andere jurk overgetekend… Eigenlijk is het een verlengde T-shirt, gewoon recht, met een boothals en vlindermouwtjes. De mouwen werden wel gespiegeld geknipt i.p.v. op de stofvouw en daarna maar voor een stuk aan mekaar gestikt waardoor je een 'kijkgat' krijgt.

 2. Ik schreef ooit eens dat ik zo graag jurkjes maak, maar ze veel te weinig draag. Enkele dagen geleden kwam ik tot de conclusie dat ik eens van die 'speelkleedjes' moet maken waar niets aan tegentrekt. Ik denk dat dit geheel zou voldoen.
  Veel plezier ermee (op reis, in de tuin, op een party, voor het bord, op een festivalweide, achter de kookpotten, … )

 3. Heel mooi Eva en sexyyyyy met die botjes eronder ;-))))
  Tricot en die zoompjes, amai, ik zou er geen begin aan zien!
  Die knoopjes zijn 100% you overigens, haha…

 4. Goed gelukt! Was toevallig met een zelfde project bezig, ook zo'n t-shirtjurk, inderdaad een erg leuk modelletje.

  Vestidosycamisas.blogspot.nl

 5. wow! this is so something that i would love to own and wear. i love it. LOVE it! and it looks /fantastic/ on you! just wow.

Reacties zijn gesloten.