blokjesjurk

Dochter 2 groeit als kool en steekt zowaar bijna Dochter 1 voorbij, die toch twee jaar ouder is. Er moet dus genaaid worden, bloesjes, rokjes en jurken, want aan broeken doe ik niet.
Op de stockverkoop van Bambiblauw enkele maanden geleden viel ik voor een groen-blauw geblokte print. Bij Pauli haalde ik donkerblauwe polkadots voor de voering. Da’s heel wat, voor een niet-blauwe fan als ik.
Ik nam het bovenstuk van SVDHZ erbij, waarvan ik de grootste maat ondertussen al eens twee maten vergrootte. Toen ik de halslijn van het patoonblad omplooide om er een V-hals van te maken, vond ik dat wel mooi staan, dus deed ik het in de stof ook zo. De flapjes zette ik vast met kamsnaps.

blokjesjurk (top)

Ik knipte het rugpand uit één deel en maakte een kamsnaps-sluiting in het voorpand.

blokjesjurk (middle)

Het rokdeel werd gerimpeld, maar met minder stofbreedte dan ik gewend ben. Bij het knippen van het tweede voorpand vergat ik namelijk om op het – min of meer – doorlopen van de ruitjes te letten, waardoor ik dat opnieuw moest doen… Beetje stof verspild dus.

blokjesjurk (portrait)

Toen ik de stof kocht, hield ik ook nog geen rekening met een groeiende dochter en had ik niet genoeg om het rokdeel lang genoeg te maken om niet onzedelijk te zijn. Dus kwam er een boord in de voeringstof aan.

blokjesjurk (bottom)

blokjesjurk (full)

Ik kijk ondertussen alweer uit naar de volgende Kids Clothes Week. De lente-editie van 2014 start op 7 april en alle naaisels die dan in de community verschijnen zijn een hele inspiratie op vlak van kinderkleding. Ik kijk ernaar uit! Hebben jullie al plannen?

(stof met print bij Bambiblauw – voeringstof bij Pauli)

31 gedachten aan “blokjesjurk”

  1. Heel mooi! Ik vind die omgeplooide V-hals een toffe touch! Ik heb plannen voor de KCW lente => iets naaien! eender wat, gewoon iets! het is al veel te lang geleden! 😉

  2. Prachtige jurk! Zo mooi met die stippeltjes gecombineerd. En die nietbedoelde strook daar onderaan hè, dat maakt het juist extra geweldig! Ben ook helemaal fan van je kraagje!

  3. Heel erg mooi, je herkent er geen svdhz kleedje meer in, veel sjieker gewoon 🙂
    En ook het model staat er beeldig mee!

Reacties zijn gesloten.