oink

Dochter 2 is zot van varkens. We weten niet waar dat vandaan komt, maar elke keer ze zo’n roze beest ziet, verschijnt er een brede lach op haar gezicht. Ze heeft ze in soorten en maten: gevuld met batterijen loopt er eentje knorrend door het huis (hij heet Rudi…), elke avond gaat er een andere in de microgolf om haar warme nachten te bezorgen en er zijn ook nog enkele ‘ordinaire’ exemplaren.
Enfin, toen ik varkensstof ontdekte moest ik dan ook niet erg lang nadenken.

varkentjesrok (pin)

varkentjesrok (toy)

varkentjesrok (full)

Varkens op een rok dus, een exemplaar met plooien op de wijze van Mina Dotter. Om eens iets anders dan het eeuwige rimpelrokje te fabriceren.

varkentjesrok (detail)

De basis is een A-lijn uit Allemaal Rokjes waarvan het voorpand 13,5 cm van de stofvouw geknipt wordt. Daardoor heb je genoeg stof om in het midden een stolpplooi en aan weerszijden nog eens 2 extra plooitjes te maken.

varkentjesrok (2)

varkentjesrok (toy)

Een eenvoudig rokje, maar door die plooien toch weer wat anders.

varkentjesrok (1)

En dat ze blij was, de Dochter!

35 gedachten aan “oink”

 1. Dat ademt hier allemaal lente! Varkens…Janne heeft iets met herten. Roos heeft iets met roos ;). En Stien, die kan hetallemaal precies niet veel schelen.
  Ik had het rokje meteen herkend. Misschien moet ik het ook nog eens farbiceren.

 2. De varkentjesstof maakt het rokje echt superschattig, ik kan het geloven dat ze content is. Hier is de dochter nogal gefascineerd door de echte exemplaren. Al goed dat onze hof niet groot genoeg is voor een levend exemplaar, of we hingen eraan 🙂

 3. Oh, hoe mooi!! Ik was vroeger ook een varkentjes-addict… Ook heel lang een knuffelvarken gehad (het varkentje van Charlotte's web, *smelt)

 4. Hoe origineel is dat ! Een dochter die houdt van varkens ! En hoe schitterend is dat ! Moeder die dan zomaar eventjes de meest schitterend varkensrok tevoorschijn tovert ! Hoe geslaagd is dat !

 5. Heel mooi! De plooitjes geven een leuk accent aan het rokje. Ik heb ook al stof en patronen om aan de lente-kleding te beginnen, maar ik twijfel nog omdat mijn dochters beide in een groeispurt-fase zitten. Zou zonde zijn dat alles in de kast moet blijven hangen tot de lente er eindelijk is en alles dan al te klein zal zijn.

 6. Wauw, een varkentjesfan, hoe origineel! En supergeslaagd dat rokje (en het knappe detail op het truitje)! Moet ik onthouden voor de toekomst.

 7. Haha, een dochter die zot is van varkens 🙂 Wij komen niet verder dan prinsessen…
  Héél tof rokje, 't zal wel zijn dat je varkensminnende dochter er gek van is.

 8. Echt suuuupermooi!!!
  Ik heb eens een A-lijn jurkje gemaakt met dit stofje, en afgewerkt op de rug met een rij varkensknoopjs. Ook heel leuk 🙂

Reacties zijn gesloten.