jackie revisited (kcw #1 – winter 2014)

Halleluja, hij is af!

Jackie. Dat mooie manteltje dat ik toen vol overgave en helemaal synchroon met Nele in mekaar stikte en te klein bleek, kreeg een vervolg. En dat liep niet echt van een leien dakje. Ienemiene beloofde om uit te leggen hoe je een patroon 1 of 2 maten uitvergroot (dankjewel, An!), maar als snel bleek dat Dochter 2 niet gemiddeld geproportioneerd is en de jas gewoon twee maten groter maken geen oplossing zou zijn… Zeer lange armen, gemiddelde schouderbreedte, brede borstomtrek: het werd wazig voor mijn ogen. Ik kan dan wel een beetje naaien, maar logisch verstand en inzicht in de technische kant van het patroontekenen? Not for me.
De redding kwam van ’t Stad. De blogloze maar immer-fantastische-en-behulpzame Annick (aka De Toverfee) las ergens tussen de regels door mijn Jackie-angst en offerde een halve zaterdag op om het patroon volledig aan te passen aan Dochter 2. Enkele croques, latte’s en frambozentaartjes later hadden we een passend patroon. Hoera!
Dus, aanschouw de nieuwe Jackie.

Opnieuw in het groen, maar lichter.

Opnieuw met wat bling-bling.

Opnieuw met warme binnenvoering en kleurrijke zakken.

En een klein folieke natuurlijk.

En zo is mijn eerste challenge voor de KCW winter 2014 klaar. Op naar het volgende zeker?(stoffen bij Pauli – knopen bij Veritas)

51 gedachten over “jackie revisited (kcw #1 – winter 2014)”

  1. De buitenkant is 100% wol, de binnenkant van die (vreselijk rafelende!) teddy. In de mouwen zit gemattelasseerde voering. Ertussen stak ik niks extra. De Dochter draagt hem vandaag voor het eerst, dus ik zal straks weten of hij warm genoeg is (ik hoop het wel!).

 1. Zo mooi!! Ben jaloers…
  Loopt er in Limburg ook zo'n toverfee rond? Met een dochter die nooit de patronen volgt (lees te mager is voor alles en veel te lang), heb ik dat ook nodig 😉

 2. De jas is zo mooi! Het prachtig ontwerp komt met deze perfecte uitvoering helemaal tot zijn recht! Jij en Nele hebben er op weekend zo simultaan aan genaaid en met zoveel toewijding dat het gewoon zonde was geweest om dat langs de kant te gooien.
  En tlijkt alsof het afgesproken is maar ik sta hier met de blos op de wangen want dit wordt echt tevéél! Als ik kon toveren, dan zwaaide ik heel der dagen met mijn toverstaf! Maar laat het duidelijk zijn: ik kan dat tot nog toe nog steeds niet! Dus die woorden zijn echt niet nodig want het was gewoon een gezellige plak-knip en naainamiddag waarvan ik genoten heb van de warme ontvangst en de gezelligheid ten huize byevamaria :-)!
  Laat het nu maar koud worden, je dochter is er tegen gewapend!

 3. Als ik al die Jacky's her en der zie verschijnen dan begint het ook te kriebelen om er één te maken. Weerom een prachtig exemplaar. Jammer genoeg zijn twee van de drie dames die hier rondlopen de kindermaten reeds ontgroeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *