zwemmen enzo

Tijdens de voorbije zomer trakteerde ik mezelf op wat patronen. Terwijl het buiten +35° was, schuimde ik het net af op zoek naar ideeën voor uren naaiplezier. De Katie Boston Bag van ithinksew was er één van.
Oorspronkelijk is ze bedoeld als luiertas, maar uiteindelijk kan ze zoveel meer zijn. Ik maakte een waterbestendige versie voor Dochter 2. Om mee te gaan zwemmen, sporten, logeren… noem maar op.

Het was mijn tweede ervaring met gelamineerd katoen en als voering kocht ik iets wat gebruikt wordt om buitenkussens te voorzien van een binnenhoes. Weersbestendig dus, en ideaal om bijvoorbeeld zwemgerief in te bewaren. Maar net als vorige keer vond ik het gelamineerd katoen niet de gemakkelijkste stof om mee te werken.

Want kijk: dat stolpplooitje in het midden? Niet de bedoeling, maar na alle bewegingen van die schuiverige stoffen was het de enige oplossing om de tas nog in mekaar te krijgen. Naaien is soms probleemoplossend denken, nietwaar?

Binnenin horen de naden van de tas afgewerkt te worden met biais, maar na al het gevloek op de gebruikte stof liet ik dat achterwege (op een klein stukje aan de ritseindjes na). Gelamineerd katoen rafelt immers niet dus ik knipte de naden netjes recht bij en dan is dat prima zo.

Ik streek ook nog een laag vlieseline H630 tegen de buitenstof, wat voor extra stevigheid zorgt. Ik maak deze tas zeker een keer opnieuw in canvas of dikkere katoen.

(stoffen bij Stoffenspektakel – tassenband bij The Ribbon Retreat)

23 gedachten aan “zwemmen enzo”

 1. Je inspanningen hebben een heel mooie tas opgeleverd. Ik zag al verschillende versies de revue passeren, maar jouw tas is echt een specialleke. Die stolpplooi heeft wel iets. Hoera voor je probleemoplossend vermogen! ;o)

 2. Dat is echt heel goed gedaan! En lijkt me inderdaad nog niet zo simpel om in elkaar te steken. Maar dochter heeft er wel een goede zak bij!

 3. WAUW!! Echt helemaal super!! Het stofje vind ik geweldig. En ook de binnenkant trouwens. Zou dat verschuiven beter gaan met een boventransport? Of heb je dat gebruikt?

  1. Nee, zo'n boventransportvoet heb ik niet, en ik denk wel dat het mét geen probleem zou zijn geweest. Of toch minder alleszins. Dankjewel trouwens!

 4. Mooi! En het is inderdaad een erg handig model! Dat kan ik alleen maar beamen, want ik kreeg zo'n prachtige tas cadeau van lieve An!

 5. Waw! super! Zelfs in gewone katoen is die bias efkes goed zweten en zwoegen! Dus goed dat het niet rafelt !! Prachtige stof, keimooi!!!
  Ik maakt ze nu wel een paar cm breder, mijn kids hebben steeds meer en meer spullen te vervoeren precies 🙂
  Gr
  an
  jace-did-it.blogspot.be

 6. Heel mooi! Zou je kunnen zeggen hoe die binnenstof juist heet? Ik ben op zoek naar voering voor een voetbalzak, moet dus ook nattebestendig zijn. Jou oplossing daarvoor lijkt me een goede… Het schijnt dat je om niet goed schuivende toile ciree ook een stukje krantenpapier of patroonpapier kan meestikken (en dan achteraf gewoon wegscheuren). Zelf heb ik dat wel nog niet geprobeerd…

  1. Ik heb geen idee hoe de stof heet… Ik kocht ze op het Stoffenspektakel in Eindhoven, aan een kraam dat vooral stoffen meehad om buitenkussens voor tuinstoelen te maken.
   En ja, die tip van dat krantenpapier las ik ook al eens, maar het lijkt me weer zo'n gedoe…

Reacties zijn gesloten.