diy adventskalender

In de voorbije hele warme zomer kreeg ik van Modes4U het aanbod om met hun kerststoffen enkele leuke kerstspullen te maken, er eventueel een tutorial of give-away aan te koppelen en er natuurlijk wat blogposts over te schrijven. Ik zei geen nee.
En dus belandde er onder andere mooie rendierstof van organisch katoen in mijn brievenbus waar ik een adventskalender uit maakte.

Het is een ideaal project voor beginnende naaisters, want meer dan rechtdoor stikken hoef je er niet voor te kunnen. De advent begint dit jaar op 1 december, dus jullie hebben nog ruim de tijd om eraan te beginnen!

nodig:
– 4 meter biaislint en bijpassend naaigaren
– 70 cm effen stof (indien de stofbreedte minstens 140cm is, anders heb je 85cm nodig)
– 35 cm kerststof (indien de stofbreedte 140cm is, anders heb je 50cm nodig)

doen:
1. Knip per adventsdag 2 lapjes van 11×16 uit de effen stof en 1 lapje van 11×14 uit de kerststof.

2. In totaal knip je dus 48 lapjes effen stof en 24 lapjes kerststof.

3. Strijk de lapjes kerststof dubbel in de breedte en leg een dubbel gestreken lapje op de goede kant van een effen lapje.

4. Leg daar bovenop het tweede effen lapje met de goede kant naar beneden.

5. Speld de drie lapjes op mekaar en stik de onder- en zijkant vast op een goede halve centimeter.

6. Knip de hoekjes bij en keer het zakje. Gebruik een chopstick om de hoekjes uit te duwen. Strijk.

7. Herhaal dit 24 keer.

8. Nummer de zakjes. (Eventueel gebruik je een textielstift. Ik deed dat niet, maar ik denk ook niet dat ik deze adventskalender ga moeten wassen. Hoop ik.)

9. Stik nu de zakjes in volgorde aan het biaislint. Begin met een ‘leeg’ stuk van ongeveer 35cm. Daarna laat je tussen elk zakje een drietal centimeter. Zo zou je genoeg moeten hebben aan 4 meter biaislint.

10. Ziezo. Vul de zakjes met kleine kadootjes of snoepjes en het aftellen naar Kerstmis kan beginnen!

Veel plezier!

(En mijn excuses voor sommige slechte foto’s, een doorn in mijn oog. Er scheelt iets met mijn pc, of met blogger, of met iets waar ik geen kaas van gegeten heb. En na 10 keer aanpassen heb ik het nu wel gehad, ze zijn duidelijk genoeg, toch?)

(effen stof bij Ikea – rendierstof bij Modes4U)

38 gedachten aan “diy adventskalender”

 1. Absoluut duidelijk!! Niks mis met die foto's hoor!!

  En wat een geweldig leuk idee! Ook voor Sinterklaas want dat is hier het feest om naar uit te kijken.

 2. Idd, het is allemaal heel duidelijk.
  Schitterend idee! Ik zou er meteen aan willen beginnen, ware het niet dat ik natuurlijk ook andere dingen te doen heb vandaag…

 3. Erg leuk! Ik denk alleen dat je aan 1,5 meter bias al genoeg hebt op deze manier (23 x 3 cm + 2 x 35 = 139), toch 😉
  Ik wed dat deze vaak gemaakt zal worden!

 4. mooi … je kan precies mijn gedachten lezen…ik ging ook een maken voordat mijn naaimachine in panne viel…maar nog twee weken te gaan..
  Nu nog leuke dingen om te vullen…

 5. Leuk, goed idee. Ik heb twee jaar geleden al een adventboom gemaakt dus in principe ben ik voorzien. Maar dit is ook wel erg leuk.

 6. Tof idee en een prachtig stofje!

  Ivm de fotokwaliteit begrijp ik wat je bedoelt. Dit komt omdat wanneer je foto's rechtstreeks vanaf je pc naar Blogger uploadt, de kwaliteit altijd daalt. Dit gebeurt automatisch door Blogger.
  Je kan dit oplossen door eerst je foto's online te zetten, bv op Flickr en ze dan via de html-code in je bericht te plakken. Dit maakt echt een verschil!

 7. Echt een leuk idee!
  Bij de Mega Mindy-stift moest ik even glimlachen, hier wordt ook goed gebruik gemaakt van het kinderknutselmateriaal. 😉

 8. Nog een vraagje: ik bestelde al dikwijls bij modes4u, maar de laatste keer betaalde ik bijna altijd 25 euro douanekosten. Tip hoe je dit kan vermijden? (Ik bestelde altijd net voor 60 euro, dus niet teveel dacht ik voor het gewicht?)

  1. Vraag om op de envelop bij "value" ofwel "gift" te zetten, ofwel een laag bedrag (iets van 15 euro ofzo) en dan zou je geen probleem met douanekosten mogen hebben.

Reacties zijn gesloten.