discoflamingo

Een stof die me in eerste instantie niet veel zei. Zwart met witte flamingo’s én sterren? Het leek wel gevogelte op lsd. Maar de Dochters waren fan dus kocht ik het toch, voor een zacht prijsje weliswaar.

Ik maakte er een jurk van: het bovenstuk haalde ik uit Stof Voor Durf Het Zelvers, voor het rokdeel nam ik de maten van Mina Dotters rimpelrokje op elastiek.

Op de rug kwam een rits, geen blinde maar een witte zichtbare rits die eigenlijk goud had moeten zijn. De gouden versie knipte ik stuk. Haast en spoed, je weet wel.

En eigenlijk was dat niet zo heel erg, want de gouden paspel die ik had voorzien bleek 20 cm te kort voor de volledige omtrek van de zoom en verving ik dan maar door een witte. Zo viel alles toch nog op zijn plaats.

Volgende keer zou de jurk wel wat langer mogen, hoewel de Dochter daar niet echt akkoord mee is. “De mode is kort, mama.” 

Tja, wat weet ik er ook van?
(stof bij Fabricland, groepsaankoop via Stof de Stofkes op FB)

22 gedachten aan “discoflamingo”

  1. Kort lijkt in te zijn! Ik ben er geen fan van (maar dat zal zijn omdat ikzelf veel te dikke benen heb voor kort :-p ) maar jouw prachtige dochter staat het geweldig! Geslaagde jurk!

  2. Op deze leeftijd mag kort zeker hoor! Leuk te zien hoe op het eerste zicht een rare stof toch zo een leuk kleedje wordt.

  3. Ik las vanmiddag nog dat de roklengte voor winter 2013-2014 mini, midi of maxi is. Alles kan dus! Ik vind hem zeer geslaagd hoor! Zou ook niet meteen dit stofje kiezen, maar hij staat haar wel superleuk!

  4. ik vind het wel een hip kleedje geworden met dat zwart/ wit stofje…. maar ik heb dat ook vaak hoor een stofje of een stofje in de vorm van een rok of jurkje … het is toch niet altijd hetzelfde .
    Hier dus geslaagd

  5. Dit stofje zou hier ook in de smaak vallen!
    En ik zeg ook altijd " Ik ga het een beetje langer maken want 't is voor de winter" en als antwoord krijg ik dan een lange "Mamaaaa…neee!"

Reacties zijn gesloten.