gorgeous gisèle

Een kwartier zat ik op het vliegtuig. Een kwartier, toen ze besloot om twee weken te vroeg ter wereld te komen. Een pestkopje vanaf de eerste minuut dus, dat metekind van mij. Vijf dagen moest ik wachten om het bolleke live te zien. Praise the lord voor Instagram, Facebook en mms!

Niet dat het de eerste keer was dat ik meter werd (we hebben er ondertussen 6, de Husband en ik, het mag stoppen :-)), maar het blijft speciaal, en al zeker als het een dochter van je broer is. Een speciaal kindeke verdient een speciaal kadooke dacht ik zo. Dus ik bestelde stof van Petit Pan en knipte het in stukjes. In 64 stukjes. Die ik dan volgens een welberekend patroon en heel precies weer aan mekaar stikte. 

Zo kwam een deken tot stand. Géén restjesdeken deze keer, maar een lapjesdeken in wat mij betreft een paar van de mooiste stofjes ter wereld. Witte fleece en gouden paspel maken er een prinsessendeken van.

Ik hoop dat Gisèle het zal koesteren als ze groter is, dat het haar warm zal houden en dat ze het meeneemt naar alle volgende stappen van haar leven.

Dikke kus, meid!

(stoffen bij Bambiblauw – fleece bij Pauli – paspel bij Hexagoon)

47 gedachten aan “gorgeous gisèle”

 1. Prachtig! Met dat gouden biesje is het helemaal af! Hier is de dekentjesproductie ondertussen ook weer op gang aan t komen. Ik ben er zeker van dat ze het zal koesteren.

 2. Wow, dit is echt het schoonste babydeken. Is het patroon ergens te koop? Proficiat met je meterschap van zo'n schoon boeleke!

  1. Een patroon gebruikte ik niet hoor, op voorhand wat geschetst en gerekend. Als je opziet tegen dat rekenwerk wil ik je het mijne gerust doormailen. Laat maar iets weten in dat geval!

 3. Wat een sloeberke, haar meter zo 'doen gaan' 😉
  En gij zijt wel een ferm madam hé, 64 lapkes schoon recht stikken & verwerken tot zo'n prachtig resultaat!

 4. Proficiat, meter! Dat kleine "pestkopje" heeft toch geluk met zo'n mooi deken!!! En zou nog iets voor mij zijn, een projectje met verschillende stofjes, dan moet ik niet iedere keer een eeuwigheid twijfelen hetwelke ik zou nemen 😉

 5. Wat een prachtige combinatie, vooral dat gouden randje maakt het helemaal compleet!!! Hoeveel verschillende Petit Pan stofjes heb je hiervoor gebruikt?

 6. Wat een mooie naam…ze heeft alvast één uit de duizend meters die haar extra zal verwennen!

 7. what a beautiful blanket! that piping! and what a gorgeous baby! those eyes! all so beautiful. congratulations on your new niece! she's lucky to have an auntie like you!

Reacties zijn gesloten.