Hanami: getest en goedgekeurd

Na mijn vuurdoop als patroontester voor Compagnie M greep ik opnieuw mijn kans bij Straight Grain. Zij deed een oproep voor het testen van haar mix & match Hanami patroon. En ook deze keer was ik bij de gelukzakken.
Ik koos een warmere stof, binnenkort wordt het herfst godbetert, dus met dunne katoentjes trekken we het niet zo lang meer.

After my first steps as a pattern tester for Compagnie M. I took another chance at Straight Grain. She too launched a call to test her mix & match Hanami pattern. And again, I got lucky.
I chose a warmer fabric (not sure what it is exactly) because fall is not far off anymore.

Over de voering heb ik lang getwijfeld. Oorspronkelijk zaten er stippen in mijn hoofd, maar in de stoffenwinkel vond ik streepjes. Ik kies nooit voor streepjes, maar met drie kinderen en de Husband in mijn kielzog moest het snel gaan. Een beetje impulsief nam ik het dus mee. En thuisgekomen bleek het perfect te kloppen met het zachte oranje van de buitenstof.

Fabric for the lining was not that easy to choose. I thought about dots but then went for stripes rather impulsively. Luckily it matched perfectly with the soft orange of the main fabric.

Het patroon is heel veelzijdig: topje of jurk, verschillende mouwtjes, met rits of knopen, kraagje of niet… Keuze te over! Ik koos voor de jurk met gekruiste sluiting op de rug, zoiets lag hier nog niet in de kast. Ook hier werd een prima handleiding bijgeleverd en foto’s verduidelijken eventuele moeilijkheden.

Straight Grain’s Hanami is a super versatile pattern: top or dress, tulip or regular flutter sleeves, zippered or crossed back, collar… Anything is possible! Elaborate and well-illustrated instructions make it easy to put together.

De jurk werd goedgekeurd, zowel door mezelf als Dochter 2.
Bedankt An, jouw mix & match patroon zal nog wel een keer op de naaitafel belanden!

Daughter 2 as well as myself gave the dress two thumbs up.
Thanks An, your mix & match pattern will surely find its way to my sewing table again!

(buitenstof bij Stoffenspektakel – voering bij Pauli – knopen bij Veritas)

39 gedachten aan “Hanami: getest en goedgekeurd”

  1. effenaf schoon! en zalige stof keuze… en die kinders van u zijn zo schoon met alles!

  2. Nou idd wat een gelukszak ben jij. Maar ook de patroonmaakster die nu een geweldig voorbeeld kan laten zien bij haar patroon, als ik deze zie zou ik hem zo kopen!

  3. Super! Die streepjes doen het hier heel erg goed!
    Ik ben ook fan van de gekruiste rugpanden, dat zal je binnenkort wel zien šŸ˜‰

  4. Gorgeous version!
    These colors are lovely on your lovely girl (love the sleeve lining).

  5. Ik kan de anderen alleen maar bijtreden: briljante stofkeuze, die je mooie dochter prachtig staat! Dankjewel voor je mooie post, en voor al je hulp en suggesties bij het testen van het patroon šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.