overal restjes

Ik heb enkele manden vol resten stof. Sommige stukken zijn groot genoeg om er een voorpand voor een kussen uit te krijgen, van andere worden wel eens ritszakjes gemaakt. Maar er zijn ook mini-restjes, en hoe klein ook, ik krijg het zelden over mijn hart ze weg te gooien.
Bij Maartje zag ik in maart wat zij ermee van plan was, dus begon ik 2 maanden geleden te knippen. Lapjes van 9×9, en uiteindelijk ook een deel van 11×11. En toen ik een hele berg had geknipt begon ik te puzzelen. Pure therapie! Het duurde weken, maar dat was niet erg, want langzaamaan zag ik het deken groeien tot de gewenste grootte.

Aan de achterkant kwam een dunne plaid in blauwe fleece, die meekwam van op een vliegtuig. Toen ik het teveel eraf knipte, zag ik dat er een label aanhing…

Oeps. My mistake…

De lapjes zijn bijlange niet allemaal even recht en groot, maar dat maakt het deken zo charmant. Het zit boordevol stukjes herinneringen, vele uit mijn pre-blogtijdperk. Een reis door mijn naaiwereld, zeg maar:

1. gele sterren van een Tammy-rokje

2. snoepkindjes van een rokje en het auto-cd-tasje
3. wereldstof van een speelgoedzak
4. de blauw-groene lotussen van de opbergdoos

5. de lelijkste stof ter wereld die ik zomaar kreeg van Hanne

6. paarse bloemen van een tule-rokje
7. kabouters en paddestoelen van een ritszakje
8. vintage bloemen van een kussen

Ik kan nog wel even doorgaan, maar voorlopig hou ik het hier maar bij. En mijn restjesmanden zijn nog steeds niet leeg, dus er komt vast wel eens een vervolg. De klimaatsveranderingen in acht genomen zal het nodig zijn ook.

(met dank en oprechte excuses aan KLM :-))

40 gedachten aan “overal restjes”

 1. SUPERDELUXE !!!!
  (ik zal nog eens wat lapje smoeten knippen, ik 'spaar' ze in boterdozen, 10×10; 5×5, 6×6, zelfs 2,5×2,5 …jep, ik kan ook geen stofke wegdoen…)
  Liefs!

 2. eentje om te onthouden, want ik heb hier ook zo een grote wasmand, een mand van Rice, en enkele ikeadozen vol restjes. ik krijg het ook niet over mijn hart om ze weg te doen, maar dit vind ik een geweldig idee, zo blijven al die projectjes doorleven 🙂
  maar ik denk dat ik hier toch nog een lelijker stofje heb liggen hoor 🙂

 3. Mooi! Een deken boordevol herinneringen van kledij, cadeautjes,…
  Restjes stof kan ik ook niet weggooien, je weet maar nooit… en het is ook iets gevoelsmatig.
  Groetjes!

 4. Hier staat zo'n deken ABSOLUUT ook nog op de planning!
  …..knipte jij die stukjes, of heb jij zo'n rolmes en liniaal om te meten/snijden?
  Ik durf nl niet goed te knippen……zal gegarandeerd scheef zijn dan!
  😉

  1. Ik maakte een mal van karton en tekende zo vierkantjes op de stof. Knippen doe ik gewoon met schaar, ik wel een vrij vaste hand maar het hoeft ook allemaal niet zo perfect te zijn!

 5. KLM vindt het vast niet erg dat hun deken zo'n prachtexemplaar mag verstevigen. Mooi gedaan! Het is al de tweede die ik op korte tijd tegenkom, ik krijg ook kriebels, nog restjes genoeg in huis. Mooi!

 6. Hij is geweldig geworden!
  En vooral zó mooi met al die restjes waar herinneringen aan zitten, dat maakt 'm speciaal.
  Met een fleece achterkant is heerlijk zacht…

  xx

 7. Keileuk!!
  Als ik ooit de moed vind om zoveel lapjes te knippen maak ik er een dekbedovertrek van denk ik.
  Heb in ieder geval restjes zat…

 8. Een deken met een verhaal om later aan de kinderen door te geven en die dan op hun beurt….zalig gewoon!! Je moet wel een engelengeduld hebben!

 9. Super! En ik kan ervan meespreken dat het een pak werk is (plots komen de herinneringen van eindeloos knippen weer boven)!

 10. Hey Eva, toch zeker even leuk als mijn deken in de maak! En je weet zo van die hele kleine stukjes stof kan ik of nele zeker ook omtoveren tot mooie oorbellen of ringen! Laat maar komen die leuke stofjes!

 11. Leuk idee, zou ik ook beter doen. Een granny squares-deken is een honderdjarenplan, dit lijkt me iets meer haalbaar. En leuk dat mijn lelijke stofje mag meedoen.

 12. oh zomaar dekentjes meesmokkelen vanop de vlieger 😉
  moet k ook s proberen 🙂
  liefs, mimi xxx

 13. Geweldig mooi! Vandaag heb ik mij ook eens gewaagd aan wat restjes-patchwork, wel op iets kleinere schaal (met een bestek-rol). Geïnspireerd door Kelly van Ma vie en vert en jou! 🙂

Reacties zijn gesloten.