nieuw huis, nieuwe kussens

Binnenkort verhuizen ze, mijn broer, zijn vriendin en Lady Lucille. Naar een geweldig mooi verbouwd huis. En in zo’n nieuwe living horen nieuwe kussens. De stof koos ik in overleg met mijn broer, want de kussens zijn een kado voor zijn vriendin. Mocht ze de prints niet mooi vinden, ik was mijn handen dus wijselijk in onschuld. Slim.

Voor de achterkant koos ik een mannelijke stof, die ik eerder al eens gebruikte voor mannengerief. Een lichte paspelband ertussen laat alles mooi contrasteren.(stof Free Spirit bij De Stoffenkamer)

38 gedachten aan “nieuw huis, nieuwe kussens”

 1. Knappe stoffenkeuze! Valt ongetwijfeld in de smaak, daar ben ik ook zeker van. En anders ben ik wel fan 🙂

 2. Die kussens zijn gemaakt met stofjes uit een van mijn favoriete collecties ( die liggen hier dus ook massaal in de kast)…dus voor mijn is dit een absolute topper!
  Heel mooi!
  🙂

 3. Bovenhemels knap!!!!!!!!!!!!! Je hebt ook zo'n mooie blog, doet me steeds denken aan een SNOEPJE met die kleurtjes!!
  Ik moet nu ook kussentjes maken voor een vriendin in haar nieuw flatje. Welk patroon heb je gebruikt en hoe gaan de kussentjes dicht: klittenband, rits, knopen???
  Bedankt. Katie

  1. Dankjewel voor het compliment!
   Ik ga altijd als volgt tewerk: ik meet het kussen, tel géén naadwaarde bij (dan zit het goed strak) en knip het voorpand in zijn geheel. Als achterpand knip ik twee delen, elk een tiental cm breder dan de helft van het voorpand. Ik zoom van elk van die twee delen één korte kant om en bevestig die twee dan overlappend aan het voorpand. Zo krijg je een 'verborgen' opening waardoor je het binnenkussen stopt. Netjes en snel.

 4. Mocht ze de prints niet mooi vinden?!? Onmogelijk!
  (en anders stuur je ze maar naar hier. Ik vind ze praaachtig!)

Reacties zijn gesloten.