woonwarenhuishemd

Het succes van het Gingerbread-hemdje kreeg al snel een vervolg op mijn naaitafel. Een paar weken eerder kocht ik in een impulsieve bui een lapje stof bij Veritas. Een mooie kleur blauw, die ik spontaan combineerde met een felgele katoen voor de onderkant van de kraag.

Zien jullie het ook? Ik eerst niet. Tot de Husband zich luidop afvroeg of de mensen niet zouden denken dat de Zoon bij Ikea stage liep.

En nu zie ik die mooie combinatie blauw-geel plots helemaal anders. Want het is précies dat blauwe en gele van De Zweed. En dus werd het een woonwarenhuishemd, maar half zo leuk als toen ik er aan begon.

En wat die stof betreft : geen kwaliteit. Ze beweegt als karton, en waar het draadje zat dat het lapje mooi opgeplooid moest houden, zitten nu gaatjes die ik op geen enkele manier nog weg krijg.

Een beetje een tegenvaller dus, dit hemd. Jammer hè.
(stof bij Veritas)

32 gedachten aan “woonwarenhuishemd”

 1. Ik ken de tegenvallende stof! Dramatisch! Maar toch vind ik het hemdje mooi, echt veel beter dan de ikea bedrijfskleding hoor 🙂

 2. Gho, had je er niets van gezegd, dan had ik echt nooit aan Ikea gedacht. Wel jammer, natuurlijk, dat die associatie het voor jou een beetje verpest – samen met de slechte kwaliteit van de stof…

 3. Ik vind 'm beeldig! En ja, een beetje Ikea-achtig (zou dat er wel niet in zien moest je niks gezegd hebben hoor!) maar het is voor een kind! Dan denk je toch niet aan Ikea-bedrijfskleding!! Gewoon aandoen, het is een mooike!

 4. Heb hier net hetzelfde stofje klaarliggen voor een hemdje en dacht ook aan gele paspel. 🙂 Misschien toch maar een ander kleurtje zoeken? Alhoewel, ik vind het toch een heel mooi hemdje hoor!

 5. Misschien kan je vragen of Ikea jouw hemdje niet massaal wil afnemen in alle afdelingen over de ganse wereld: de nieuwe Ikea kledingslijn: je ben gegarandeerd binnen dan :-))

 6. De stofjes zijn inderdaad erg geschikt voor 'stijve' doeleinden. En wat betreft de kleurencombi… kraagje omvouwen en er is niks IKEA aan.

 7. Als je het niet gezegd had, het was mij niet eens opgevallen. En zo jammer van de kwaliteit. Een kartonnen hemd, dat lijkt me nu ook niet erg plezant om te dragen…

 8. Zo maakte ik voor mezelf een koningsblauwe bloes met gele paspel. Kan er ineens ikea op borduren. En dat stofje ligt hier als een half hemd. Slecht patroon gekozen, en ik denk dat de zoon er amper in kan bewegen 🙁

 9. Zonde, gewoon nog eens met een ander stofje en dit lekker als ravot hemd gebruiken.

 10. Ik had het eigenlijk helemaal niet door,tot dat jij het zei.Het heeft idd een ikea gehalte door de kleuren,maar daar vind ik het toch niet minder mooi om hoor

 11. Ze hebben eht leuke stofjes, maar ook hier hetzelfde probleem: de gaatjes! En ikea of niet: ik vind het super! Je moet maar denken aan het boek stof voor durf-het-zelvers: dat is ook een ikea-kaft, maar toch superklasse:

 12. Wel mooi ondanks dat het zo tegenvalt…maar ik ken dat probleem van zulk soort tegenvallende projectjes…hop naar het volgende zou ik zeggen!

 13. wat jammer zeg (jij bent wel de eerste waar ik lees dat de kwaliteit van de veritasstofjes te wensen overlaat)

  1. Wel ja, ik kocht er ook al de flamingostof en op't eerste zicht valt die wel soepeler… Dus het kan verschillen van stof tot stof.

 14. Ik vind het een heel mooi hemdje. Blauw (mijn favoriete kleur) en geel combineren nu eenmaal heel goed. Aandoen dat fijne hemd! Het stofje ligt hier ook te wachten op een projectje. Ik heb het al wel voorgewassen en nadien gestreken met het stoomstrijkijzer. De stof valt nu een beetje soepeler en de gaatjes zijn zo goed als verdwenen!

 15. Ik vind de kleurencombinatie heel geslaagd! En zou je het niet zeggen van Ikea, ik zou er niet aan denken.
  Het is een superieur hemd geworden, in de kast laten liggen omdat je het associeert met I… zou zonde zijn!

 16. Ik dacht niet onmiddellijk aan ikea (maar na de hint natuurlijk wel). Met een beetje chance wordt het hemdje soepeler na enkele wasbeurten!

 17. Ik vind het een zeer geslaagd hemd, en wat betreft de gaatjesproblematiek, die ken ik ook. Heb daar ondertussen ook al over gemaild met veritas. Ze erkennen het probleem maar daar zijn wij natuurlijk niets mee. Ik maakte in dezelfde stof een schoudertas.

 18. Hahaha, een ikeahemd 🙂 Ik vind het super! Ik zit hier blogjes te lezen in mijn brillenrok ;-). Stof is inderdaad stijfjes, maar voor een rok vind ik dat geen probleem 😉

 19. Ik vind het een heel mooi hemdje, maar ik ken het gevoel: ik ben een hemd voor mijn man aan het maken en de reactie van mijn vriendinnen van de naailes was 'Hé, dat hemd is ideaal voor een Sterslager!' 🙂 Het stofje bevat dus witte bolletjes met een rode ster in…

 20. Goeie morgen allemaal,

  Wij hier bij Veritas vinden het alleszins een prachtig hemdje.
  Er zitten inderdaad een enkele stijvere stoffen in ons assortiment.
  Maar, zoals Hilde zegt, is de stof voor een rokje wel ok. Voor een hemdje is de stof misschien niet echt ideaal. Al wordt de stof wel soepeler als ze gewassen is.

  Wat de gaatjes betreft, deze gaan er allemaal uit.
  Je kan er met je vinger of nagel over wrijven, je kan ze eruit strijken en eens de stof gewassen is, zijn ze er normaal gezien allemaal uit. We hebben de test op voorhand bij alle stoffen gedaan. Bij driegen heb je ook soms zulke gaatjes.

  Maar we erkennen zeker het probleem. Daar zullen onze volgende collecties stofjes met dunnere draad verpakt worden.

  Geniet alvast van al jullie leuke creaties en laad ze zeker op in onze Facebook-app. (https://www.facebook.com/Veritas/app_119148074942998)
  Zo maken jullie elke week kans op een leuke prijs.

  Met vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

 21. Als ik nu iets maak (WK-voetbal-periode), associeer ik bepaalde kleurencombinaties al gauw met vlaggen van landen… Meestal zijn het dan ook mannen die daar een opmerking over maken. Ik vind het een mooi stofje en een mooi hemdje hoor! Soms maken onze hersens rare kronkels waardoor we plots teleurgesteld in iets kunnen zijn. Voor niets nodig!

Reacties zijn gesloten.