she’s gold! (kcw #3 – spring 2013)

Het was alweer wat geleden dat ik nog eens iets voor Dochter 1 naaide. Dat komt omdat ze de schattige-stofjes-fase ontgroeit. Ze werd 11. Daar krijg je dus geen paddestoelen, uilen en hertjes meer aan verkocht. Hip moet het zijn, hip en happening!
Ik vond deze gouden tricot dan ook geknipt voor haar. Een beetje opvallen, dààr is Dochter 1 altijd voor te vinden. Alleen: het is tricot. Maar omdat ik deze week duidelijk in een durvers-fase zit, begon ik er toch maar aan.

Het patroon (Nana) gebruikte ik al eerder en komt uit de Ottobre van juni 2008. Hier en daar deed ik mijn eigen ding, maar de basis bleef hetzelfde.

Op het eerste zicht is het een feestjurk, dat wel. Maar met een jeansjasje erover wordt het meer casual. Een jurk voor vele gelegenheden denk ik, winter én zomer.En ja, sinds de Zoon op de foto mocht kon ik de smeekbedes van de Dochters niet meer negeren…


(stof bij Stoffenspektakel)

42 gedachten aan “she’s gold! (kcw #3 – spring 2013)”

  1. Een heel mooi, elegant kleedje. Die zwarte strik houdt het toch nog een beetje girly. En zo'n stijlvolle pose van de dochter past er prima bij. Geniet van het weekend!

  2. Meer dan geslaagd hé! Deze 'durvers'modus, daar mag je in blijven! Echt, die jurk zal versleten worden! Het patroon zoek ik op!

  3. Amai, die kwam meteen op mijn pinboard 'mooie naaisels' terecht! Vooral de hals, die valt hier meteen in de smaak! Het ziet er eigenlijk ook niet heel moeilijk uit, maar schijn kan bedriegen 🙂

  4. Wah een prachtige jurk de dochter en ik waren er meteen verliefd op :-). Jammer dat ik de ottobre niet heb van 2008 anders wist ik wel wat maken. Heb hier nog een leuk zwart stofje liggen met gouden bolletjes op en voor mijn tienerdochter moet het ook al iets meer zijn en volwassener 🙂

Reacties zijn gesloten.