gingerbread circus (kcw #2 – spring 2013)

De kcw-trein dendert stevig voort. Als ik zie wat er allemaal op de Flickr-pagina verschijnt… dan is mijn doel van deze week peanuts!
Maar toch, ik ging de uitdaging aan en besloot een hemdje te maken. Een écht hemdje. Nooit geprobeerd wegens gebrek aan deftig patroon en vooral aan dùrf. Bij het patroon Gingerbread uit Homemade Mini Couture las ik “basispatroon” en “zonder kans op falen”. En deze keer durfde ik toch.
Dus met enige trots presenteer ik jullie mijn eerste hemdje:

In een circusstofje dat ik eerst maar zo-zo vond en nu plots geweldig schoon.

Met knoopjes die ik zelf als kind wel honderd keer door mijn vingers liet gaan.

En een heel klein folieke, wat ik toch nooit kan laten.

Verder is het een écht basishemdje, geen frullen of prullen, geen paspel, geen zakjes, geen boordjes, niks. Maar volgende keer probeer ik zeker een extraatje, want als ik zie wat Mamasha deze week uit haar hoge hoed toverde… Waauw zeg.
Als je goed kijkt zie je wel dat de print op de mouwen ondersteboven staat. Door de nogal drukke stof valt dat gelukkig niet erg op. En by the way, de pose die de Zoon mij er gratis bovenop gaf… geen idéé waar hij die vandaan haalde.

(stof bij Stoffenspektakel)

40 gedachten aan “gingerbread circus (kcw #2 – spring 2013)”

 1. dees vind ik nu eens zo schoon! Ik denk dat ik het ook eens ga proberen…
  Was er geen fout in dit patroon? Ik hoop dat ik het papiertje nog vind met de code?

  1. Nee, de fout zat in de Merry-Go-Round. Ik heb dat papiertje vooraan in't boek geplakt, dus als je het niet vindt laat je 't maar weten.

 2. Super geworden!! Ik laad net mijn foto's op, op de groep van Flickr. Jawel precies achter die van jou. En jawel ook de Gingerbread, hoe toevallig 😀

 3. Heel knap gemaakt! En die pose van jouw jongste … heerlijk! ;o) Dit stofje zag ik online al eens passeren in het blauw en ik dacht toen aan pyjamamateriaal. Maar deze versie met roodtinten vind ik duizend keer mooier en uiterst geschikt voor een hemdje. Op naar het tweede exemplaar!

 4. Mooi! Proficiat!
  Wil ik ook wel eens maken voor mijn kleine man maar de durf en patroon is er nog niet.
  Soms denk je van een stofje "'t is maar zozo." en als je er iets uit gemaakt hebt is het dan van "schoon!".

 5. Da heb je superknap gedaan ! En je zoon is het daar precies ook mee eens.

 6. Ik heb ook nog nooit kleertjes genaaid… En zie, ik heb nu toevallig hetzelfde stofje liggen, maar in groen… Het ligt hier al een jaar en totnogtoe vond ik er eigenlijk ook niets meer aan. Maar nu ik dit zie!
  Heb je hier een overlockmachine voor nodig? Want deze heb ik niet, en dit houdt me een beetje tegen om kleertjes te naaien.

  1. Oh nee, ik heb helemaal geen overlock en dat is ook echt niet nodig hoor! Gewoon doén, en het is al doende dat je elke dag bijleert.

 7. Een hele overwinning, je eerste hemdje en dan meteen heel geslaagd! Vind het stofje idd heel tof, dat zou Matteo ook mooi vinden (vooral de leeuwen)!

 8. zou je me aan die code voor de merry go round kunnen helpen? ik had het papiertje los in de boek gestoken.. dom dom dom
  je zou me er ENORM mee kunnen plezieren!

Reacties zijn gesloten.