copycat

En dit keer was het echt van copy-paste. De Bobo Choses jurk waar ik het eerder al eens over had. Zo eenvoudig dat het echt bijna sneller gemaakt is dan gekocht. De stof koos Dochter 2 in dé stoffenwinkel van NYC, waar ik Tim Gunn-gewijs op een half uurtje doorstormde.
Ik tekende de bestaande jurk gewoon over, rechtstreeks op de stof nog wel! Ik verlengde hem met een paar centimeter, want zo’n kind, dat groeit.

Ik maakte Engelse zijnaden, wat toch properder afwerkt. De stof was namelijk erg dun en nogal lastig om vooraf af te werken met een zigzagsteek. Een overlockmachine zou hier waarschijnlijk een geweldige hulp geweest zijn.

Achteraan kwam simpelweg een knoop. Lang leve de ritsloze jurken!

(stof bij Mood)

23 gedachten aan “copycat”

  1. Oh Isabel, daar ben ik geen held in …
   Maar het is echt simpel om te tekenen, zeker als je van iets bestaand vertrekt.

  2. zitten de mouwen aan het voorpand of zet je ze er apart in?
   dan moet ik mij er eens aan wagen :p

   eerst nog zo een jurkje vinden hihi

 1. Whoah, helemaal goed. Weet je, ik zou zo'n model voor mezelf nog wel willen, mouwloos. Hoe moeilijk zou dat nou zijn?
  Esther.

 2. Ik heb onlangs ook een ritsloos kleedje gemaakt en da's toch een pak sneller klaar. Ik ben voor!

Reacties zijn gesloten.