feest!

Dochter 1 werd vorige week elf. En tegenwoordig zijn elf-jarigen al pubers. Ook hier. Manman, wat staat me nog te wachten?

Het toeval wilde dat haar idool, Meneer Bieber, nét op haar verjaardag in het land was. Dus over een kado moesten we niet lang nadenken. Twee tickets werden lang geleden aangekocht, en een slachtoffer om haar te vergezellen werd gezocht. Dat slachtoffer vonden we in mijn broer; je moet immers iets over hebben voor je petekind, vind ik.
Maar Dochter 1 blijft ook mijn klein dutske, elf of niet. Toen ik haar 10 jaar en 8 maanden geleden voor het eerst in mijn armen kreeg, zag ik een Monchichi’ke. Kennen jullie dat nog, die knuffels die in de jaren 80 mega-populair waren? Iedereen had ze, ik ook. 
We noemen Dochter 1 nog steeds Monchichi. En het werd tijd dat ze er zelf één kreeg. Kijk nu, de gelijkenis is toch treffend?

En om een hoopje elf-jarigen te entertainen op een feestje verzon ik iets creatiefs. We vertrokken van dit:

Dat werd omgetoverd tot dit:

En dit alles…

…werd aan het eind van de middag zoiets:

Verder deden ze wat meisjes van die leeftijd doen: tateren, tateren, tateren.
En snoepen.By the way: de vogeltjes zag ik bij Silly Old Suitcase, ze verkoopt prachtexemplaren in haar shop!37 gedachten aan “feest!”

 1. wauw, leuke dingen hebben ze gemaakt! Nog een late proficiat aan de dochter!!
  en ja, ik ken dat meisjes van die leeftijd zijn al mini-pubers (hier ook een dochter die dit jaar 11 wordt)…

 2. Wat een scheetje! Ik had vroeger zo een zwart popje en dat had zo'n leuke krulletjes, helemaal je dochtertje.
  Proficiat!

 3. Moet een heerrrlijk feestje zijn geweest, Super! Nog van harte en succes met je puberdochter die ooit the most cute baby was :-).

  Oh ja, heb me net zitten vergapen aan je NY foto's, TE GEK!!

 4. Wow, wat een leuke elfde verjaardag! Ze zal deze nooit vergeten! Hier heb ik ook een dochter die binnenkort elf wordt dat zijn al echte pubers-in-wording.
  (Ook ik was fan van Monchichi en vindt ze nog altijd schattig, de mijne heb ik ook nog altijd).

 5. Nog gefeliciteerd!
  Aaah! Wat ziet dat er superleuk uit…en ik heb dan ook een goede reden
  om al je ideëen te pikken voor mijn meiden en hun feestjes
  Nou zijn mijn meisjes een stuk jonger dus schrap ik
  het maken van de vogeltjes, dat is namelijk een zeer knap en vakkundig werkje hoor 😉

  xx

 6. Monchichi ;-)))
  Prachtige dochter en je fotootjes zijn weer zo mooi!!!
  Wat betreft pubermeiden..bereid je voor op veel "gedraai met ogen" en "gezucht" en ook "de moordenaarsblik"…zo noem ik het en nog even en het zal je wel duidelijk worden, hihi..Maar de beste tip kreeg ik van een Amerikaan…"dat we wat meer achterover moeten leunen, een glas Chablis inschenken en alles met humor bekijken en genieten van de show…want voor je het weet is het voorbij"…en dat is juist…en dat helpt me om mijn, soms onmogelijke pubers, te relativeren.

 7. zo'n schoon kindje, geweldig die foto!
  nen dikke hiphiphoera!!!
  super die knutsels!
  liefs, mimi xxx

 8. wat een mooie blog
  prachtig kindje.
  en gefeliciteerd :), leuke knutsels seg.

  groetjes sannie
  ps: volg je 🙂

 9. Ik moet heel hard nadenken om te kiezen wat ik nu het allerleukste vind?het is gewoon allemaal zo tof.Maar ik ga toch voor de monchichi-dochter,zo schattig 🙂

 10. Hartelijk gefeliciteerd voor de jarige. Hier hebben we ook een 'puber'meisje in huis die in september 11 wordt. Die zou megajaloers zijn op dat Bieberconcert.
  Jullie deden leuke cratieve activiteiten op het feestje. Mooie creaties.

 11. Nog gefeliciteerd! Wat een schatje als baby, dat is ze nu vast nog steeds! Het feestje is zo te zien geweldig geweest, daar worden niet alleen 11-jarigen heel blij van… Hahaha! Liefs, Marieke

 12. Oh, die Monchichi's blijven superschattig. Onze jongste vond er nog één (van de mijne …) bij oma en kon haar overtuigen om deze te krijgen. Raar dat deze geen revival in de handel kennen…
  Proficiat aan de jarige, leuke ideëen die we misschien binnen anderhalf jaar ook nog pikken!

 13. Proficiat voor uw dochter! Dat belooft, gelukkig is Iris nog maar 2. Ik heb dus nog even tijd om mij ertegen te 'wapenen'. 🙂

 14. Het ziet er naar uit dat dat daar een heel gezellig feestje was ! Had jij echt al die vogeltjes vooraf genaaid ? Wat een werk zeg !

 15. Ja, ik was een beetje overmoedig … Veertig van die vogeltjes naaien én keren, het was me wat! De meisjes vulden ze op en dan moest ik ze ook nog alle veertig dichtstikken! De rest deden ze zelf, gelukkig!

Reacties zijn gesloten.