writer in residence

Geef toe, dat klinkt.

Een collega slash vriendin slash schrijfster kan zichzelf de komende weken zo noemen, wanneer ze ergens ten noorden van New York met een aantal gelijkgestemden de hele dag niets anders zal gaan doen dan schrijven, schrijven, schrijven. Ik beeld me haar in, in een groot koloniaal huis mét porch en schommelstoel, wapperende witkatoenen gordijnen en het ruisen van een zee. Of bomen, dat mag ook. En in de keuken een struise Afro-Amerikaanse kokkin die haar en de andere auteurs op regelmatige tijdstippen van heerlijk eten zal voorzien. Zucht.

Welgeteld een uur voordat ik naar haar afzakte voor een glas, stak ik nog snel recept 17 in mekaar. Een stoffen kaft in mijn – en haar – favoriete bloemenstofje dat nu echt bijna op is. Rond een schrift waarin ze alle indrukken als “writer-in-residence” kwijt kan als ze dat wil. Want écht schrijven, dat doet ze wel op een computer zeker?

Geen elastiek in huis, too last-minute dit project, dus een gewoon lintje alleen maar voor de sier. Maar wel de mooiste knoop uit de collectie er rond.
Schrijf ze, Els! En geniet!

19 gedachten aan “writer in residence”

 1. Heel tof gedaan en aan het aantal volgers te zien, schrijf je zelf ook niet slecht 😉

 2. Jij hebt altijd de mooiste stofjes voorhanden! Grote voorraad zeker?
  Jouw vriendin zal ook wel heel blij zijn met een creatief talent zoals jij!

 3. Prachtig stofje!
  Ben nu al 1 1/2 maand aan het wachten op mijn bestelde boek (Zo geknipt). In principe nu halverwege april in Nederland. Heb alles in huis voor de boekenhoes behalve de beschrijving….balen!
  Groetjes Patricia

 4. Mss moet je maar een limited ed. boekenkaft maken voor haar volgend boek! Voor de eerste 50 exemplaren bvb 😉

 5. super, Eva, zo'n warm én mooi kado! ik ben een geluksvogel, jazeker! kan niet anders dan dat mijn boek nu echt wel een punt krijgt ginder. Kus!!

Reacties zijn gesloten.