evamaria denkt aan mannen

Aan mannen in het algemeen, voor alle duidelijkheid. En op naai-vlak. (En dat klinkt nu ook weer redelijk fout.)
Ik wil maar zeggen : de overdosis aan frêle bloemenstofjes en kinderlijke motiefjes in alle ritstasjes die hier gepasseerd zijn de laatste weken deden mij op het stoffenspektakel van’t weekend ongecontroleerd grijpen naar een mannenstof. Een stof van het soort waar maatpakken uit worden gesneden. “Nee, wij knippen niet kleiner dan één meter, mevrouw.” Waarop ik fronste en de vriendelijke Nederlander mij dan toch een half metertje gaf. Omdat het al zo laat was.
Ik wilde namelijk een mannelijk ritstasje uitproberen, en daar had ik écht geen hele meter stof voor nodig. Wat had ik wél nodig? Een strak patroon, recht, geometrisch. Ik zocht en vond iets naar mijn zin bij Elisanna. Mag ik haar bij deze tot Queen Of Tasjes bombarderen?
En gisteren ontstond dit:
Ik deed wel een aanpassing.
Zo voorzag ik het originele patroon van een extra vakje vooraan, dat ik afwerkte met een fluor-oranje paspel, om het saaie donkergrijs wat te breken. En stak ik de rits erin op mijn oude, vertrouwde manier, met afgewerkte uiteinden.

Binnenin kwamen grijze stippen. Mijn label verstopte ik daar ook. Want misschien vindt de toekomstige eigenaar het helemaal not done om met zo’n vrouwennaam op zijn toilettas rond te lopen.
En wat eigenlijk een probeersel was op aanraden van De Husband (voor metromannen, waren zijn woorden) vind ik nu heel geslaagd. De fluor-gele paspel ligt klaar!
Het tasje heeft in mijn hoofd al een bestemming, maar dat verklap ik jullie één van de dagen wel.

28 gedachten aan “evamaria denkt aan mannen”

 1. heel tof met die paspel ertussen! Een tof basispatroon hè, waar je veel kanten mee uit kan.
  En, euhm, queen of tasjes? Bloos, bloos 🙂

 2. Echt SUPER!!
  En je hebt helemaal gelijk over de stofjes!!
  Wij hebben twee zonen van 13 en 10. Ik ben op zoek naar een leuke stoere stof en dito patroon om een tas van te maken waar schoolboeken e.d. in kunnen. Wie heeft ideeen?????

  1. Ik denk dat er veel patronen wel kunnen dienen, alleen moet je door al die prulletjes en bloemetjes heen kunnen kijken… En wat stoffen betreft : ik kocht bij Bambiblauw écht jongensstoffen:
   http://www.bambiblauw.be/Webwinkel-Product-21391325/plane-petrol.html
   http://www.bambiblauw.be/Webwinkel-Product-21391315/schoolbus-purple.html
   http://www.bambiblauw.be/Webwinkel-Product-21391331/bicycle-yellow.html
   http://www.bambiblauw.be/Webwinkel-Product-17380147/sterrenstof-bruin.html

 3. 😀 Erg mooi! En niet alleen voor mannen (ík wil hem oók wel!)
  Nu is denken aan mannen in het algemeen én op naaivlak sowiezo een prettig tijdverdrijf, wanneer er dít soort moois uit voorkomt is het voor herhaling vatbaar.

 4. Leuk!! Al zou ik 'm zelf, als vrouw ook meteen gebruiken hoor!
  Super stoer! Mooi stofje!
  En dat naaien voor mannen is inderdaad wel een achtergesteld dingetje.
  Zou er ooit een soort stoere rok voor mannen op de markt komen?

 5. Super mooi gemaakt … Ik maak dit modelletje ook veel , maar nog nooit aan mannen versie gedacht… Hoe zou dat komen?
  Groetjes,
  Biefrul

  bieke29.blogspot.be

Reacties zijn gesloten.