kaartenmapje

Op het wereldwijde web kwam ik ooit een mapje tegen waar je klantenkaarten in kan bewaren. Zodat je portemonnee niet overladen is met kaarten die je zelden of nooit nodig hebt. Het was vòòr mijn Pinterest-periode, dus ik zocht dit weekend héél lang naar het oorspronkelijke patroontje.
Ik vond het hier.
En vergat het toen wéér te pinnen.
Dus zocht ik het daarnet opnieuw op. En bewaarde het eindelijk.
Ik haalde een retrostofje boven en binnen de kortste keren zat het ding in mekaar. Al was het wel een gepruts, want het is zo klein dat het nogal moeilijk draaien en keren is onder de naaimachine… Dat is ook de reden waarom ik het niet meer topstitchte, al had dat volgens mij een iets nettere afwerking opgeleverd.
In de oorspronkelijke werkbeschrijving is de sluiting magnetisch, maar ik gebruikte velcro. Werkt even goed natuurlijk.
En één van de dagen maak ik een nieuwe, deze keer écht voor al mijn klantenkaarten.
(buitenstof bij de Stoffenkamer – voering bij Julija’s Shop)

31 gedachten aan “kaartenmapje”

  1. Tof dingske ! (moet ik eigenlijk ook eens maken, echt superhandig, nu zitten die bij mij naast elkaar in een ritstasje … minder handig, want ze schuiven soms door/over elkaar)

  2. Leuk! Ik maakte het ook al een hele tijd geleden, maar dat van mij ziet er precies wel breder uit. Druk ook de alfabetische kaartjes af als het voor je klantenkaarten is, maakt het pas echt héél handig in de winkel, aan de kassa, met een lange rij wachtenden achter je… 🙂

    1. Ik paste de afmetingen wel wat aan aan mijn kaartjes, dus dat van jou kan inderdaad breder zijn. En de alfabetische tussenstukjes zien er echt wel heel handig uit!

  3. Leuk, ik maakte het ook, nog niet zo lang geleden. Het is inderdaad superhandig en ik vind het ook gewoon een leuk zakje!

  4. Mooi stofje! En tof modelletje hé, ik gebruikte het ook al es. Niet alleen voor klantenkaarten, maar ook om een compact fototoestelletje in te steken. Helemaal geschikt daarvoor!

Reacties zijn gesloten.