lentejurk

Vroeger bij de Chiro zongen we Een Vrolijk Lentelied van Jan De Wilde als de zon scheen. Winter of zomer, het maakte ons niet uit, we kenden het hélemaal uit ons hoofd. En al heb ik nooit begrepen wat een falus inpudibus precies was, nog steeds denk ik aan dat lied bij de minste zonneschijn.
Toen ik in de webshop van Annamarieke deze stof zag liggen deed het me ook onmiddellijk aan de lente denken. De tulpen en de kleuren op een achtergrond van grijs… Het klopt helemaal met een Belgisch voorjaar. Met de hulp van een patroon uit Stof voor Durf-het-Zelvers maakte ik er deze jurk mee voor Dochter 2. Zij is nog steeds een echt meisje-meisje en kan al niet wachten om ze aan te trekken!
Ik gebruikte patroon 9, een model met een ronde kraag waar ik een roze paspel tussen stikte. Verder volgde ik gewoon het originele patroon, zonder extra toevoegingen.
Waar is de lente, waar is de zon?!

43 gedachten aan “lentejurk”

 1. Een lentefeest kleedje, laat maar komen de zon, de tulpen en spelende kindjes in de allersmooiste kleedjes 🙂

 2. Wow, heel mooi! Tja, waar blijft de lente, 't kan niet vlug genoeg gaan! (we zijn dan nog maar februari en 't kan dus nog wel even duren).
  Gelukkig zijn er stofjes die ons al enkele momenten van lentegevoel doen beleven!

 3. Prachtig! Daarmee weet ik direct wat aanvangen met stof met wat grotere prints (dit wordt het volgende kleedje uit dat goede boek). Ik denk dat je een Phallus Impudicus bedoelt, dat is een paddestoel. (je moet hem maar eens google'en).

  Els.

 4. Het klopt helemaal, de stof , de paspel, het model. En ik dacht altijd dat het een 'fallus impulius' was … Ik ben volledig in zomeractie geschoten, maar we zullen eerst nog een beetje van onze maaksels moeten genieten van op de kapstok ;(

 5. Bijna, want ik denk daaaat ze weldra zal kooomennnn…… Prachtig kleedje dat inderdaad aan lente doet denken!

  1. Ja, dat viel heel goed mee. Alleen die rits hè, en het is dan niet eens een blinde. Ik heb geprutst omdat die kraag dubbel is en de rits ertussen moest… ik snap gewoon de logica (die er waarschijnlijk is) niet goed. Maar alé, ik mag niet klagen, uiteindelijk kwam het relatief goed!

 6. Paddestoelen kunnen waarschijnlijk niet echt in bloei staan inderdaad 🙂 Ik denk dan ook dat het een grapje was van Jan De Wilde. Phallus Impudicus betekent letterlijk vertaald 'Onbeschaamde Penis'. En dan moet ik het niet verder uitleggen zekerst? Lente – rokjes – blote benen. Enfin, een gevalletje van vriendelijk en subtiel machisme 😉

 7. Iedereen had het woordje fallus toch al juist, de rest doet er eigenlijk niet toe 😉

  En N. zal prachtig zijn met het jurkje. Het boek is nog alleen nog maar afgestoft geweest…

  1. En natuurlijk begrijp ik je reactie erop! Ik had een beetje van t zelfde gevoel, maar aangezien dit de eerste keer was, dacht ik, ik ga het gewoon doen!

Reacties zijn gesloten.