101x herbruikbaar

Ik doe mee aan de Zo Geknipt Sew Along, een collectief van blogsters die in 2013 alle recepten uit het gekende boek zullen naaien. Of niet, want er is helemaal geen verplichting om echt àlles te maken. We volgen een bepaald programma, zo was januari de maand van de zakdoekdooshoes en de zwemzak. En deze maand zijn de picknickmat en de boodschappentas aan de beurt.
Die herbruikbare boodschappentas zit vernuftig in elkaar en is tien keer sneller gestikt dan geknipt. Oh, wat heb ik een hekel aan patronen overtekenen en stof knippen! Als ik dat zou kunnen overslaan…
Ik koos een vintage stofje bij Annamarieke in combinatie met de overschot van mijn Pinterest-rok. En de prachtige knoopjes die ik kreeg van mijn metekind Erin passen er perfect bij!

Ik moet zeggen, het was zeker niet mijn favoriet recept uit het boek, al weet ik niet goed waarom. De handleiding is nochtans weer zo gedetailleerd dat er niks fout kan gaan, en zoals ik zei : het zit geweldig slim in mekaar. Dus petje af voor Riet en Sanne!

Op nu naar de picknickmat!

12 gedachten aan “101x herbruikbaar”

 1. Echt een leuke tas. Heb het boek zelf niet, maar heb er zoveel goeds over gelezen, ga toch maar eens bij de Standaard langsgaan 🙂

 2. Ik heb me er ook nog niet aan gewaagd want lijkt me ingewikkeld! Maar gauw maak ik hem ook want het is reuzehandig om in je handtas te hebben (ik die dikwijls nog eens vlug naar de winkel ga en dan zonder tas aan de kassa staat).
  Trouwens, een leuk stofje!

 3. Als je er iets op zou vinden om het patroon overtekenen en stof knippen over te slaan, laat het mij weten! Ik heb daar ook een hekel aan. Het houdt mij zelfs tegen om ergens aan te beginnen.
  Maar het tasje is wel heel mooi geworden! Dat doet de "ellende" van knippen vergeten, toch?

 4. Knap hoor! Hier ligt het boek ook al een tijdje op de plank. Ik moet het nog even goed lezen en eerst al mijn andere "projectjes" afronden! Maar mooi gemaakt!!!

 5. Ik teken en knip ook niet graag heb daarom een fotokopie gemaakt(niet simpel tas is te groot voor A4) na heel wat puzzelen heb ik het patroon nu nog stof knippen en stikken… die van u vind ik heel mooi!

  Boek is inderdaad heel goed… spijtig dat we het patroon niet gewoon kunnen uitknippen hé!

 6. Zo herkenbaar…ik zou ook altijd liever direct de stof ipv het patroonpapier induiken ;-))ik vind je tas er geweldig romantisch uitzien, erg mooi!

Reacties zijn gesloten.