zonder vloeken

In mijn stoffenstapel ligt een effen blauw stofje. Op het eerste zicht niets speciaals, maar wanneer je eraan voelt begin je spontaan te glimlachen: zo zacht! Ik kreeg de lap kado van een lieve vriendin die er  alle vertrouwen in had dat ik er wel een goeie bestemming voor zou verzinnen.
De eerste keer zette ik er de schaar in om mijn beginnershaaksel tot kussen om te vormen. Maar verder bleef de stof onaangeroerd. Tot gisteren. Toen mijn hand erover gleed (ja, ik voel soms aan mijn stoffen, is dat raar?) zag ik het plots voor me: een babydekentje! Nochtans zijn mijn ervaringen met dekentjes niet van dien aard dat ik er naar uit kijk ze te maken. Ik herinner me levendig de versies met nicky velours die ik maakte voor Axelle, Nona en Nie. Om nog te zwijgen van het teddy-deken voor Nel. Ik heb nog nooit zoveel gevloekt achter mijn naaimachine als toen.
Maar nu had ik katoen voor ogen, geen fleece of velours. Dus dat kan niet mislukken dacht ik zo. En is dat dekentje dan niet wat dunnetjes? Het is een zòmerdekentje, zoiets dat je bij in de buggy gooit op zonovergoten dagen, ik beeld het me zo in.

En zo geschiedde. Mijn allereerste zonder-vloeken-dekentje. Wit met blauwe sterretjes en een felgroene paspel voor het unisex-gegeven.
Nu nog een baby’tje om het te gebruiken.

37 gedachten aan “zonder vloeken”

 1. Ik heb nu ook zo'n zacht stofje liggen en steeds als ik er langs loop moet ik het even aaien.
  Ik zou er een tas van maken maar als ik dit zie denk ik dat een dekentje ook prachtig zal zijn…..maar hier geen baby's meer!

 2. super schattig, leg het nog maar eventjes opzij. Dan heb je meteen een leuk cadeautje als het volgende baby'tje zich in je buurt aandient. Ik vind die strerren met dat groen super gecombineerd.

 3. Prachtig! En ik doe dat ook hoor: voelen aan stofjes! Ik heb trouwens de onhebbelijke gewoonte van overal aan te voelen in de winkel (bij fruit gekgenoeg weer niet) tot ergernis van mijn man!

 4. Super mooi gedaan !!!!! Ik heb nu ook mijn eerste dekentje achter de rug, wel met een beetje frustratie, ziet er simpel uit, maar toch…
  Hoe hou jij beide dekentjes een beetje op hun plaats? Tips??
  an
  aka: jace-did-it.blogspot.be

  1. Awel, ik ben nogal een luie naaister en speld daarom zelden iets vast… Maar nu luisterde ik toch eens naar goede raad en gebruikt elke 5 cm een speldje, denk ik, om zeker te zijn dat er niks scheef zou trekken. En dat werkt, het ging nu veel beter! (maar ja, 2 katoentjes is nog iets anders dan fleece hè, dat rekt toch altijd wat…)

Reacties zijn gesloten.