gerimpeld of niet?

Ik weet het. Ik had beloofd om even geen ritstasjes meer te maken.
Maar toen kwam dit op mijn pad.

U ziet het, het schoonste stofje ter wereld.

Voor mij dan toch. En waarschijnlijk niet voor altijd, maar kom. (Al doen de foto’s het stofje niet echt eer aan…) Het lag helemaal verkreukt en opgefrommeld in de restjesbak. Ik was op slag verliefd. Het is zo lieflijk, zo Victoriaans, zo Jane Austen. De anglofiel in mij zag ineens Mr Darcy voorbij galopperen, in een veld vol madeliefjes en bluebells. En Elizabeth die hem vanuit het raam ziet naderen, in een bloemenjurk en zo’n tasje aan haar pols. In dit stofje uiteraard. You get the picture.

Ik maakte er twee. Een verbeterde, symmetrische versie van die vorige vier exemplaren. Met een restje van de gouden paspel die ik maakte voor mijn laatste rok.

En een gerimpelde versie. Ik weet momenteel nog niet goed welke ik verkies. 

(stof bij Habiba)

35 gedachten aan “gerimpeld of niet?”

  1. prachtig stofje, ik heb het ook al vaak in mijn handen gehad.
    De versie zonder rimpels en met het paspeltje vind ik het mooist.

  2. Met de gouden paspel is super. Mr Darcy zou deze misschien wel eens voor zijn liefste gekozen hebt mocht die toen te verkrijgen geweest zijn …

  3. Ik vind de versie met rimpels het mooiste. Het stofje in combinatie met de rimpels vind ik erg mooi en wat levendiger dan zonder rimpels, al vind ik het paspeltje ook erg schattig bij het andere tasje.

  4. Een heel mooi stofje! Het tasje zonder rimpels vind ik het mooist. De gouden paspel maakt het, voor mij, af.

  5. Het tasje met paspel is superlief! maar zo'n fijn printje mag ook best een rimpeltje hebben…een combi zoals Juffra Toertjes voorstelde lijkt me perfect!

    xx

  6. Oeoe….ik ben ook in love en zie mr. Darcy geheel voor me! Hij raakt compleet in verrukking als het gerimpelde exemplaar aan E. haar arm bungelt denk ik… ­čśë

Reacties zijn gesloten.