45 gedachten aan “audrey pouch pouch pouch pouch pouch”

  1. Ben al gaan kijken naar je blog: leuk!
   En wat het licht betreft : ik zoek het helderste moment van de dag uit op de helderste plaats in huis, en dan nog … En ik fotografeer sinds een jaar ook nooit meer op automatische stand, dan heb je ook heel wat in de hand!

 1. Mooi, mooi, mooi, mooi, mooi….. op 5 minuten gaan die de deur uit zijn. Please, niet stoppen met ritstasjes maken 🙂

 2. Och, ik vind het alvast niet erg om vaak ritstasjes te zien verschijnen. Ze zijn echt supertof! En zo'n leuke stofjes.
  Ik ga mij binnenkort ook eens wagen aan een ritstasje. Mijn potjes nagellak moeten dringend eens in een ordelijk tasje samengebracht worden.
  Ik vroeg me wel nog af: waar koop je al je ritsen? Ik ben namelijk nog student en daarom zou ik graag weten waar je een lading ritsen kunt kopen zonder je blauw te betalen.
  En vooral niet stoppen met ritstasjes te maken, ze zijn echt veel te leuk!

  1. Wel, deze lange (30cm) kocht ik bij Veritas, en idd niet te betalen als je er een hoop nodig hebt. Ik had er nog een aantal korte (20cm) liggen voor kleinere ritstasjes die in't groot en goedkoper kocht op't Stoffenspektakel. Nu zit ik zonder. Er staat een ritje naar Nederland gepland om daar op de stoffenmarkt een nieuwe voorraad in te slaan. Dus alle tips voor goedkopere ritsen zijn ook bij mij welkom!

  2. Ik heb vandaag nog eens wat gezocht op internet, en vond een site waar ze veel ritsen verkopen: http://www.etsy.com/shop/zipit
   Je moet een standaardprijs aan verzendkosten betalen, maar als je dus voldoende ritsen koopt, haal je er al snel voordeel uit. (Prijzen staan trouwens in USD, dus niet vergeten om te rekenen naar euro) Ik vraag me alleen nog af hoeveel ik uiteindelijk zou betalen, want ik weet niet goed hoeveel je nog aan importkosten/douanekosten moet betalen in België. Daarom denk ik toch nog even te wachten om te bestellen, en eerst eens kijken op het Stoffenspektakel in Leuven over enkele weken.

  3. Oh, merci voor het opzoekingswerk! Maar idd, ik lees links en rechts toch ook douane-verrassingen, dus ik weet niet of ik het zou durven. Toch nog eens uitchecken … Bedankt!

 3. Mocht je van de regio Oudenaarde zijn: in de Lylytex hier in nederename hebben ze de ritsen van ykk aan gemiddeld 0.75 euro en alles kost zowat de helft van de veritas. Momenteel bouwen ze een nieuwe winkel dus zitten ze in een tent. Het adres is Boslos in Nederename. Het ligt hier op 5 meter van mijn deur, maar echt de moeite waard! En als je iets nodig hebt wat niet in e winkel ligt bestellen ze het gewoon! In THE middel of nowhere, weinig bekend, maar het tripje zeker waard!

  http://sarahmamzilla.blogspot.be

  1. Dankjewel voor de tip, Sarah! Alleen woon ik in Aarschot ( regio Leuven) … Maar er is hier vast wel iemand die blij is met deze onbekendere place-to-be!

 4. Ooooh, zo mooi!
  Ik ben nog redelijk nieuw in blogland en val van de ene in de andere verbazing……ik heb tijd tekort om al die toffe ideetjes uit te voeren.
  Zo schoon afgewerkt en schitterende foto's!!!

 5. Oh, zalig mooi! Ik had dat chinese stofje al eens zien liggen in de Habiba en geen idee wat daarmee te maken. Maar dit is ECHT SUPERmooi! Ga je zelf op het marktje van Vrouwentongen staan?

 6. Prachtig! 'k Ben een beginnende naaister. Kan je me zeggen of je ook vlieseline gebruikte voor binnenin? Zo ja welke?
  Wat is de afmeting van de ritsen? Hmm ik durf me nog niet echt aan andere afmetingen te houden, maar oefening baart kunst…Geef je me een seintje?

  1. Ik gebruikte plakVlieseline met dikte H630. De ritsen zijn 30 cm, maar origineel is de Audrey ietsje groter waardoor je een rits van 40 cm zal nodig hebben. Ik paste mijn patroon gewoon aan aan de ritsen die ik had liggen. Succes ermee!

 7. Goedkope ritsen wil ik ook wel:)

  Vraagje neem je de rits iets korter dan de bovenkant ik heb de indruk dat je beter een paar mm korter kan nemen om het allemaal goed te verwerken… ik heb in het weekend een pennenzak in toile cirée naar het voorbeeld van OONTJE gemaakt alles goed gelukt alleen de hoekjes (buitenkant rits)zijn nog niet perfect.
  Alvast bedankt,
  Marina

  1. Ik maak àl mijn ritstasjes volgens hetzelfde principe : met bedekte ritsuiteinden. Zo zit de rits altijd netjes afgewerkt in het tasje. De pennenzak van Oon maakte ik nog niet, dus ik weet ook niet of het daar ook zo zou kunnen. Voor een goede stap-voor-stap handleiding om ritsuiteinden te bedekken : http://miss-stik.blogspot.be/2010/06/en-de-rest.html OF de handleiding bij Orde Met Rits in Zo Geknipt.

 8. Ik doe het zo maar toch is er iets wat niet 100 procent klopt opnieuw proberen is de boodschap!
  Bedankt voor mail terug hé!

Reacties zijn gesloten.