de eenzame stikbitch

Het was een waar drama, maar ik moest de tweede Stikbitch Meeting aan mij laten voorbij gaan. Op de planning stond de omkeerbare tas van Happy In Red (ja, Esther, beroemd tot hier!). Terwijl de andere vijf stikbitchen zaten te zweten, zat ik met een pruillip thuis. 
Maar geen nood, de volgende morgen begon ik er dan maar zelf aan! Ik maakte de omkeerbare tas al een paar keer, dus probeerde ik iets anders. De Dochters hadden hier nood aan een zak. Zo’n zak die af en toe mee naar school moet, gevuld met wc-rolletjes, of een kartonnen doos, of kranten… Wie kinderen heeft kent ze wel zeker, de ‘benodigdheden’ die soms in de agenda’s verschijnen en waar geen plaats voor is in de boekentas. 
Ik maakte dus een schoolzak. Ofzoiets.

De tas is wel wat groter dan de gemiddelde afmetingen die je her en der terugvindt: 35 x 42 cm. Ik maakte geen bodem, maar stikte de donkerste stof aan de onderkant. Zo’n kinderen zetten een tas toch altijd neer waar het vuil is.

Een rechttoe-rechtaan tote bag, maar niet omkeerbaar. Ik wilde er een binnenzakje in en paste daarvoor de werkwijze van Zo Geknipt (recept 12) toe.

De handvaten voor Dochter 1 voorzag ik van een folieke en stikte die vier keer door met een contrasterende kleur. Voor de rest is er niks moeilijk aan, zo’n tas zit op minder dan een uurtje in mekaar. Zoals steeds duurt het knippen van de stof bijna even lang.

In totaal twee uur werk in ruil voor twee blije Dochters!

(stof met bloemen en strikken bij Annamarieke – aubergine stof bij Pauli – andere stoffen bij Stoffenspektakel)

25 gedachten aan “de eenzame stikbitch”

  1. altijd handig, zo'n tas, ze zijn heel mooi!
    Hier geef ik ook liever een zelfgemaakt exemplaar mee naar school, dan een plastic zakske 🙂

  2. Prachtig ! En wat een goed idee om de donkere stof onderaan te zetten,ik maak hem ook meestal beetje groter dan de oorspronkelijke maten ! Superleuke stofcombi's !

Reacties zijn gesloten.