een licht aangepast recept

Recept 26. Uit Zo Geknipt, welteverstaan.

De zwemzak die hier als turnzak gebruikt zal worden. En dan nog maar pas in september, jongens, wat ben ik er vroeg bij deze keer! De deadliner in mij is verloren gelopen, lijkt het.
De Zoon start in september namelijk het eerste leerjaar en dan is er nood aan nieuwe schoolspullen, waaronder dus ook een turnzak. De enige reden waarom het geen zwemzak werd is omdat ik geen waterbestendige voeringstof in huis had. Wat had ik wel? Geweldige dino-stof! En jullie weten allemaal hoe moeilijk het soms kan zijn om plezante jongensstoffen te vinden die niet té kinderachtig zijn. Dus deze koesterde ik al héél lang, niet goed wetende wat ik ervan zou maken.

Ik paste wel een kleinigheidje aan. Zo heb ik heel die fourniturenhandel van nestelogen en dergelijke niet voorhanden, dus werden het doorsteeklintjes onderaan de zak. 

De Zoon is tevreden met zijn dino-zak. Hij wilde hem onmiddellijk vullen. Maar dat heb ik maar voorkomen, de turnjuf wil in september vast geen muffe leerling in de sportzaal.

(beige stof bij Ikea – veterkoord + dinostof bij Stoffenspektakel – groene stof bij Pauli)

17 gedachten aan “een licht aangepast recept”

 1. Heel knap, en supermooie dinostof.
  Jongensstof is idd heel moeilijk te vinden, toch voor +4 jarigen…
  Nu ik jou label zie besef ik dat ik het mijne er (weeral)ben vergeten in te naaien grumbl…
  Liefs!

 2. Ik merk ineens op hoeveel afgewerkte naaiprojekten u dit jaar al kon presenteren. Hoe doet u dat toch? Ik wou dat het bij mij ook zo snel ging…;.)

  1. Letterlijk tussen de soep en de patatten, en vooral ook veel 's avonds. En ik kies ook wel steeds voor snel-klaar-dingen, hoor, dat werkt minder frustrerend! 🙂

 3. ha dan s je Zoon net zo oud als mijn Dochter 😉
  k dacht dit ook voor de zomer nog te doen, wegens waarschijnlijk nie veel tijd in de hete zomermaanden, mor gij zij snel zenne 😉
  heel schoon!
  liefs, mimi xxx

 4. Prachtig ! Ik heb hier een zoon rondlopen die die dino's ook zalig zou vinden hoor ! Enne … doorsteeklintjes doen het ook supergoed, hé !

 5. oeioei, dan zit ik achter… Mijn zoon gaat in september ook naar het eerste leerjaar! De jouwe heeft alvast een geweldige turnzak!

Reacties zijn gesloten.