rood en goud

Ik maakte nog eens iets voor mezelf. En dat was lang geleden. Eigenlijk moest deze rok dienen voor de feestdagen, maar hij geraakte pas deze week klaar. Vijgen na Pasen noemen ze zoiets zeker?

Het werd een rode A-lijn uit Allemaal Rokjes, waar ik een gouden paspel en zakklepjes tussenstak. De beslissing om die paspel in het goud te doen kwam er toen ik deze prachtige knoopjes vond.

Ik vergat wel de zakjes nog eens door te stikken vlak boven de paspel. En jullie mogen het weten: het was weer een gedoe, die blinde rits. Tot drie keer toe heb ik ze losgetornd en nog steekt ze er maar zo-zo in. Ik heb iemand nodig die dat nu voor eens en altijd eens duidelijk voordoet, want alleen dan ga ik het doorhebben, vrees ik.

(stof bij Pauli – paspel (uit biais) en knoopjes bij Hexagoon)

42 gedachten aan “rood en goud”

 1. mooi, die combinatie rood en goud! En die paspel zakklepjes maken het rokje echt af.
  Die blinde ritsen zijn me nogal wat hé, bij lukt het de ene keer wel en is het de andere keer ook een compleet fiasco… Oefening baart kunst?

 2. waw knappe madam zeg!
  die blinde rits s ook hier altijd op goed geluk, soms lukt het soms nie!
  liefs, mimi xxx
  (waar vinde gelle toch dien tijd allemaal? 😉

 3. misschien vijgen na pasen, maar ik vind het toch schoon en nu kan dat best ook nog gedragen worden, en op pasen voor mijn part ook.

 4. Heel schoon, die gouden paspel. En die blinde ritsen… Oefening baart kunst. En er eerst de rits insteken en dan pas de rest van de naad dichtstikken helpt ook, om dan daarna de onderkant van de rits met kleine horizontale steekjes nog 's vast te naaien in de naad. Maar dat doe je mss sowieso al.

 5. Net zoals Mimi moet ik nu zeggen "waar haal je de tijd?" Nu ik weer werk en het is dan nog maar parttime heb ik nog geen uur achter mijn naaimachine gezeten…
  Maar deze is dus mooi Eva! Heel mooi met dat gouden paspeltje…

 6. De techniek om ritsen te naaien moet je onderhouden, hé. Ik vloek ook wel eens als het lang geleden is.
  Ik dacht alleen maar "TOF" bij het zien van jouw rokje.
  Leuk met dat goud 🙂

 7. Mooi die gouden paspel met dat rood.ik heb nog nooit gouden paspel gezien,maar ga nu dus op zoek!!En die knoopjes…

  1. Bij Hexagoon in Leuven hebben ze het zeker, al was het toen uitverkocht. Maar met gouden bias (ook van Hexagoon) maak je het natuurlijk snel zelf.

 8. Voor of na pasen wathever… Het resulaat vind ik echt prachtig! Zo'n geslaagde kleurencombinatie en die knoopjes, echt geweldig mooi!

 9. wow, die is cool! Precies een rokje dat ik zou willen hebben. Nu kan ik wel rokjes maken, maar zo….! Dat gaat me niet lukken.
  vind 'm echt super!

 10. Hij is leuk!! En ja, angst voor blinde ritsen… heb ik ook.Ik gebruik dus toch altijd maar de variant van madam zsazsa (een gewone rits aan de binnenkant van de naad plaatsen, vast stikken en de zoom lostornen), ik vertel mezelf er dan altijd maar bij dat mijn shirtje tóch over het ritsgedeelte valt. Maar een goede 'neem ons bij de hand' tutorial zou ik ook wel fijn vinden!
  Esther.

 11. Ik heb op je rokje gestemd op Crafterhours want je bent bij de 10 genomineerden. Maar dat wist je waarschijnlijk al! Marte van Compagnie-m.com

 12. Proficiat met winnen! Geweldige rok ook.
  En ook wel goed gedaan voor ons Belgen in die internationale wedstrijd 😉

  1. Dankuwel, Mie! Ik vond de jouwe trouwens ook geweldig mooi (al toen je erover blogde) en zag mijn kansen dan ook vervaarlijk slinken toen je hem liet meedingen 🙂 Dus heb ik maar alles uit de kast gehaald en iedereen opgetrommeld!

Reacties zijn gesloten.