home sweet home 14

Jullie herinneren jullie vast nog mijn kleuren-dilemma. Voor de zithoek, want de eetkamer werd wit geschilderd. En dan nog maar voor twee muren, want de andere werden ook wit. Ik lanceerde een hulpkreet, en jullie kwamen met talloze ideeën, van aubergine tot petroleumblauw over paars en limoengroen. Tja… makkelijker werd het er niet op. 
Maar zij en zij lieten ‘mosterd’ en ‘oker’ vallen, en ik dacht ‘mjaaaaaa…’
Dus het werd Vintage Yellow (klinkt alvast goed) en na de eerste laag was ik redelijk verontrust. Maar toen al de rest ook mooi wit was, en alle lagen erop stonden, klopte het voor mij hélemaal. Wetende dat ik voordien nìks met geel had, is dit redelijk verrassend.
Dus. Om het verschil te zien, dit is de ‘voor’:

En dit de ‘na’:En eerlijk zijn hè!
Er ontbreken nog gordijnen. Ik dacht aan zwart, met het risico dat het zal lijken alsof Maja de Bij herself ontploft is in mijn zithoek. Dus daar zal ik ook nog eens diep over moeten nadenken…(Meer gluren bij de buren ? Kijk voor de volledige lijst met deelnemers bij Barbara.)

44 gedachten aan “home sweet home 14”

 1. Schoon! Het maakt de kamer optisch hoger en het verlicht het plafond.
  Maar zwarte gordijnen ? Twijfel twijfel…. Da's zo hard en zo gothic….
  Maar wel passend bij de vloer, maar toch… antraciet? Of een warme hazelnootkleur, mee met het plafond?
  Liefs!

 2. Zo mooi bij jullie. Het geel is heel geslaagd. Voor de gordijnen zou ik ook niet voor zwart gaan, maar wat dan wel? Misschien donkergrijs of donkergroen?
  Mooie kindjes sieren daar je wand!

 3. Mooi!!!! Geel is normaal niet mijn kleur maar opeens nu wel (zie mijn laatste post :)) ik zou niet voor zwarte gordijnen gaan, eerder voor donkergrijs of een mooie blauwtint…. Succes!
  Groetjes Esther

 4. Wat een prachtige kleur geel! Tja….de gordijnen…..ik zou het eerlijk waar niet weten! Ben benieuwd wat het gaat worden.

  Home sweet home X

 5. Waaauw supermooie kleur! Ik ben al een tijdje op zoek naar het perfecte geel… van welk merk is dat 'vintage geel' eigenlijk?
  En mij lijken bruine gordijnen wel mooi!

 6. Wat heb je een gezellige woonkamer, leuk met die kleuren! En van de wereldbolstof maakte ik afgelopen zomer een tas (die cadeau werd gegeven en nooit mijn blog haalde). Als kussen ook geweldig dit stofje!

 7. Ik zou ook zeggen bruin of groen. Ik heb een stof met die combi ( laatste post.

  Trouwens, ik zou er ook niet op gekomen zijn maar wel HEEL geslaagd!!!

  1. Oh ja, ik ben net gaan kijken (ik miste blijkbaar een heel aantal van je posts de laatste tijd) en het rokje is de max, zo mooi!

 8. ah die bellekes hangen hier ook op t terras voor "good luck" 😉
  mooi gedaan trouwens!
  liefs, mimi xxx

 9. Heel mooi en zonnig! De ruimte lijkt eens zo groot.
  Zwart voor de gordijnen lijkt me ook wat te hard. Ik zou eerder voor antraciet gaan of misschien nog net iets lichter. Of wat dacht je van grijs dat zowat naaar petrol neigt? Veel succes met de gordijnenzoektocht!

 10. Wat prachtig, echt, ik vind het heel mooi! Qua gordijnen zou ik gaan voor zachtgrijs, maar ja, ik ben nogal van de combinatie grijs en geel.

  Goh. Ik zou helemaal vrolijk worden van jouw kamer!

 11. Fris, ik ben fan! Laat die zon maar komen, je living lijkt inderdaad groter. Maar écht zwarte gordijnen dat zou ik precies toch niet doen. Eerder het grijs dan. Die zetels van jullie is dat zwart of ook eerder grijs?

 12. Echt geslaagd, Eva! En ik kom bij jou om kleurenadvies (verven appartement remember), dus is mijn mening zeer onbelangrijk als het gaat om gordijnen…

 13. Wat grappig dat het geel is geworden! Leuk! Ik vind het heel mooi geworden. Tja, gordijnen. Altijd moeilijk. Grijs misschien?

 14. Lijkt al heel wat frisser! 🙂 Het bruin van het plafond stoort nu ook zo niet meer vind ik. Voor de gordijnen zou ik niet te fel gaan, gewoon wit, maar das dan weer mijn smaak 🙂

 15. Heel mooi en geslaagd ! Idd zonnig en fleurig. En de gordijnen vind je ook wel weer, ben ik zeker van x

 16. Ik dacht meteen aan okergeel ofwel de kleur van je zetels als gordijn. In de HEMA heb ik okergele gordijnstof gezien. In een zacht velours… Op de witte muur zou dat misschien een 'geheel' kunnen geven met je gele muur? 't Is maar een idee.

 17. Heel mooi fleurig en luchtig … zelf zou ik nooit zwarte gordijnen nemen ik zou een glasgordijn kopen om op te trekken maar misschien moet het wel dicht kunnen!

  Plezant zo voor en na!
  Lieve groetjes,
  Marina

  Canvas vind ik ook leuk… wij hebben er ook eentje met foto's van de zoon en vriendin maar wij staan er ook op:)

 18. Die kleur komt er bij ons normaal ook, maar dan op de slaapkamer. Ja ik ben dus ook al een paar weken aan het denken en welke gordijnen pakken we daar dan bij! Misschien moet je tegen dan maar wat advies komen geven 🙂

Reacties zijn gesloten.