gelukkig nieuwjaar

Alweer de allerlaatste dag van 2012… Het is een cliché, maar de tijd vliegt écht.

Hier zingen de kinderen vandaag hun nieuwjaarswensen van deur tot deur. In ruil krijgen ze centen en snoep. Ze doen dat met volle overgave, zingen over varkens met vier voeten en dat twee een paar is. Rekenkundig klopt dat allemaal, over de inhoud zwijg ik. Die liedjes veranderen ook nooit, lijkt me. We zingen al 100 jaar dezelfde deuntjes.
Ook ik maakte kadootjes om uit te delen en dat levert momenteel alleen maar blije gezichten op!
Gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar iedereen!

22 gedachten aan “gelukkig nieuwjaar”

 1. Wat een leuke gewoonte, dat kennen wij hier niet!! je kadootjes zien er weer schattig uit! Heeeele fijne jaarwisseling en ook alvast alle goeds en veel creatiefs voor 2013 gewenst!

 2. Kende deze gewoonte ook niet, las ik juist bij 'leven met liv'. Bij ons zingen we een zo ouderwets liedje dat we het zelf niet begrijpen bij 'Sinte-Maertn'!
  Ik zou wel weten welke deur we zeker moeten passeren!
  Fijne avond,
  Saskia

 3. ow wat een geweldige uitdeel cadeautjes. Inderdaad, hier alleen met Sint Maarten op 11 november en dan is het alleen maar snoep. Dit is veeeeeeeeel leuker haha!
  Een fijne jaarwisseling !

 4. Ho maar zeg, had ik dat op tijd gezien, ik was wel even tot aan de andere kant van de steenweg gewandeld!

 5. Amai zeg, hier heb je ook je werk in gestoken. Hopelijk was het wat een haalbaar project en vanaf nu is het wel geweten wat er op oude jaar aan je deur is te verkrijgen! En bij deze ook de beste wensen voor het nieuwe jaar.

  1. Onze meisjes zingen gewoon een geweldig kerstliedje, zelfs in twee stemmen. De tekst klopt van geen kanten, maar tis echt schoon. We zullen ne keer komen zingen bij jullie.
   Gelukkig zijn wij met oudjaar nooit thuis, tzou hier ruzie zijn: wij blijft er thuis bij de deur waken en wie gaat er mee op ronde.

 6. Wauw, daar heb je je werk van gemaakt! Bij ons geen nieuwjaarszangertjes, wel een waar vuurwerkbombardement om middernacht!
  Gelukkig nieuwjaar!

Reacties zijn gesloten.