lente in de winter

Niemand gaat het geloven, maar ik had kussens nodig.
De zetel vroeg erom. De proper geverfde muren ook. En ik ben de winter al zo beu, dat er hoognodig een lentebries door het huis moet waaien, en wel in de vorm van vrolijke stoffen! Die lagen hier al een tijdje, weliswaar met een ander doel, maar ach: a radical change of plans moet af en toe kunnen, nietwaar?

Felle kleuren dus, bloemen, vogels en vlinders! De stapel biais die meekwam van het Stoffenspektakel bewees zijn dienst en werd omgevormd tot paspel. Ook alle stoffen bracht ik mee van daar, met uitzondering van de lichtste rode met blauwe vogeltjes. Die zat namelijk in het lapswap-pakketje en komt van Sylvia, ik was er meteen verliefd op.

En nu krijg ik zin in hyacinten en krokussen … Maar dat is misschien nog net iets te vroeg?

25 gedachten aan “lente in de winter”

 1. Van de stof in het midden (de limoengroene), die ook al een eeuwigheid in mijn kast lag, maakte ik deze week snel snel op een avond een project dat ook al superlang op mijn to do lijstje stond: een strijkplankhoes. Een en al vrolijkheid nu. Daar fleurt een kamer zo van op! Leuke kussens!
  Annick

 2. Wat prachtig! Ben na Kerstmis ook aan kussens voor onze sofa begonnen. En het wordt ook vrolijk bont met paspels! Zal wel nog even duren voor dit op mijn blog te zien is. Het gaat stapvoets vooruit…Maak dan ook de binnenkussens van schapewol die ik eerst nog moet kammen. Leuk werkje, geeft zachte handen maar wel tijdrovend.

 3. Wat een gezellige kussens heb je gemaakt!! Enne, die bolletjes kunnen altijd hoor ­čśë
  Groetjes Lies *theemutsss.blogspot.nl*

 4. Wat een toeval, was vanavond in de weer met de blauwe versie van de stof met vogeltjes!
  Lente in de zetel, maar vandaag ook een beetje buiten!

 5. Met die temperaturen van de laatste dagen waant een mens (en de natuur) zich al in de lente … maar als de gevolgen allemaal zo vrolijk zijn, dan is dat lang niet erg!

 6. Oh wat een herkenbaar gevoel, laat die lente maar komen ben er ook helemaal aan toe. Je kussens zijn pareltjes voor het oog, word ik heel blij van ­čÖé

  Fijne oud & nieuw!

  Groetjes,
  Rosalie

 7. Nooit te vroeg voor een super vrolijk motief: Ik wil nog even van de winter genieten: met sneeuw en vorst:
  Dus ik wacht nog even met het voorjaar in huis te halen ­čÖé

 8. Ow wat een toffe kussens….. vooral die lichtrode met vogeltjes is super. Oh wacht… die heb je van mij dat stofje hahahahahahaha. Even zonder dollen, ik word echt helemaal vrolijk van deze kussens ! Op de een of andere manier mis is jouw posten, hoe kan dit nou. Ik ga gelijk even kijken of ik je op mijn blogpagina ga krijgen.

Reacties zijn gesloten.