nog een kussen (of vier)

Een goeie vriendin vroeg me een tijd geleden om kussens te maken. Of nee, eigenlijk vroeg ze het niet, ik stelde het zelf voor, bedenk ik nu. Ik stelde het voor, héél zelfzeker, vlak nadat ik een kussen met paspel en verborgen rits had leren maken bij Oon. Maar die uitleg zat ondertussen flink verborgen in mijn geheugen, en ik moet zeggen dat ik plots weer héél goed wist waarom ik mijn kussens altijd zònder rits maak.
Enfin, het lukte. Uiteindelijk. Al een geluk dat het vier kussens waren …

(alle stoffen bij stoffenmarkt Utrecht)


Nog 3 dagen tijd om mee te doen aan de give-away!

25 gedachten aan “nog een kussen (of vier)”

  1. Ik gebruik die van ikea. De synthetische vulkussens hebben maat 50×50 (3 euro) of 30×30 (1 euro). Deze op de foto zijn formaat 40×60 en met dons gevuld, dus wat dikker en beter van kwaliteit (5 euro). Nadeel is dat ze "blijven staan" als je er tegen of op gelegen hebt en ze dus altijd terug moet "vormgeven".

 1. superleuke stofjes! altijd als ik hier kijk, krijg ik ook zin om te gaan naaien.. Nu nog tijd vinden..
  groetjes

 2. Prachtige kussens met nog mooiere stoffen ! Ik las dat je de stofjes allen gekocht had op de stoffenmarkt in Utrecht. Op welke dag is het daar markt ? En is het voor stofliefhebbers de moeite waard om een keer een "excursie" aan te wagen ?

  1. De stoffenmarkt is er op zaterdag. Wel de moeite, ja, vooral ook voor fournituren. Ik was er wel voor het hele weekend, anders zou ik het vanuit België te ver vinden. In Eindhoven is het op dinsdag stoffenmarkt, dat is dichter bij België. En in Maastricht op vrijdag geloof ik.

 3. zaaalig!!!
  zit zelf met de idee te spelen om ne "kussenhoek" te maken op speelzolder …
  dochterlief vindt dat een super idee, dan kan ze voor haar 6de verjaardag
  een "slaapfeestje" organiseren!
  o help, zoonlief stelde dan gelijk voor dat hijzelf wel ergens ging logeren die avond dan 😉
  mor goe, t ging over de kussens 😉
  super schoon Eva!

  1. Doén he! Ik ben nog van plan een hele matras in stukken te snijden en daar grote vloerkussens van te maken, ideaal voor een logeerpartij!

  2. bah ja seg!
   k heb al ééntje voor mijn metekindje gemaakt, voor onder de kerstboom,
   ééntje van 60 op 70cm, lijkt me zaaaalig 😉

Reacties zijn gesloten.