egoboosters

Eindelijk!

Eindelijk zou ik de alom bekende Jacobbroek maken. Dit weekend moest het ervan komen. Met een Zoon die Jakob heet kon ik ook niet anders, toch? Ik zag het volledig zitten. Winters stofje gevonden, de juiste kleur paspel gemaakt, patroon klaargelegd, en handleiding doorgenomen. 
Ik knipte zorgvuldig maatje 110, stak die broek zonder al te veel gesukkel ineen (die handleiding is écht goed!) en riep de Zoon voor een pasbeurt. Dat klonk zo : “Jakob! Uwe Jacob is klaar!” 🙂
En dan.
Die broek was te klein.
Serieus.
Had ik maar geluisterd naar de goede raad van Mamasha die zei dat je je kind moet opmeten want de maten zijn gemiddelde maten. Of had ik maar geluisterd naar Mammabelle die zei dat ze voor hààr zoon van vijf maat 116 genomen had. Maar De Zoon heeft noooooit maat 116!
Om mijn frustratie weg te stikken maakte ik dan maar een nieuw mapje voor de auto-CD’s. Met mijn allerlaatste restje Candy Shop.
En als tweede egobooster voor mezelf en troostprijs voor De Zoon streek ik nog een applicatie op zijn T-shirt.
De patroondelen voor een tweede poging Jacobbroek liggen klaar. In maat 116. Wordt vervolgd dus.

17 gedachten over “egoboosters”

  1. Er zat een naadwaarde aan van 1cm, zelfs als ik die zou lostornen en aan beide kanten er een halve cm van maak, zou het nog niet goed komen. De tailleband met elastiek moest nog gebeuren en het omzomen ook nog …

 1. ooh, herkenbaar ! De gruttekes hier zijn alledrie véél groter dan de afmetingen die bij de leeftijd horen, bij de oudste was het al van dat bij zijn geboorte, hij was onmogelijk in maatje 50 te krijgen…
  De 'egoboosters' zijn super!
  Liefs!

 2. Jakob is echt een toffe naam! Al een chance dat zijn mama zo'n schone T-shirt-applicatie heeft gevonden! (BTW: Als je niet weet waar naartoe: hier loopt er een 4-jarige zoon rond die wel in een 110-Jacob past! 🙂 't Is maar een hint….)

 3. Wat jammer zeg … Ik had ook niet echt opgemeten hoor, maar ik heb een smalle zoon, dus ik maakte mij daar niet echt zorgen in, maar hoewel hij anders in een 122 perfect past qua lengte, heb ik bij een tweede poging toch wat verlengd. Hopelijk kun je iemand die je dierbaar is nog plezier doen met de Jacob ? Dan is het werk toch niet voor niets geweest he !
  Maar ik moet zeggen, de troostwerktjes mogen er echt zijn !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *