een kladje neon

Op het eerste Vlaamse stoffenspektakel van het seizoen kocht ik een berg stof, waaronder een mooie vlekkenprint voor het bovenstuk van de Antoinette voor Dochter 2. Van de overschot maakte ik een rokje voor Dochter 1. Met een kladje neon.

Een echt patroon gebruikte ik niet, ik nam de volledige stofbreedte en knipte ook een tailleband van 20 cm. Die verstevigde ik met vlieseline en plooide hem dubbel. Daar rimpelde ik het rokdeel aan vast. In de taille kwam een elastiek, aan het rokdeel een detail in neon.

Klaar in een uurtje, weerom instant succes dus. I like!

11 gedachten aan “een kladje neon”

  1. Het stukje recht met nadien de rimpel vind ik wel leuk. Een ideetje dat ook voor mijn dochtertje wel goed van pas kan komen. En de stukjes van de andere stof… ja dat doet het hem toch!

Reacties zijn gesloten.