vergeten groente

Pastinaak, een vergeten groente zeggen ze. En dat klopt, want ik vergeet ook altijd dat ik dat gekocht heb. Zo ook deze week, op een dag dat ik echt nìks in huis had en toch eten op tafel moest zien te krijgen. Ik zocht en ik vond : peterselie, één armzalige kalkoenfilet, en wat lag daar vanachter in mijn koele berging? Juist ja, een pastinaak. Vergeten. Maar hij was nog gezond. Gelukkig maar.

nodig (voor 4):
1 (of meer) kalkoenfilet
1 pastinaak
1 bosje peterselie
look
50 gr pijnboompitten
parmezaanse kaas
room
doen:
De pastinaak en de kalkoenfilet in blokjes snijden en aanbakken in olijfolie en look. Peterselie-pesto maken: geroosterde pijnboompitten, peterselie, 1 teentje look, 100 gr parmezaanse kaas, peper, zout en olijfolie in de blender gooien. De pesto aan de pastinaak en kalkoenblokjes toevoegen, samen met wat room en kookvocht van de pasta.
Lekker hoor!

8 gedachten aan “vergeten groente”

  1. Oh jum. Dat ziet er erg lekker uit. Ik houd van pastinaak, eet het alleen veel te weinig. Toen we nog een bio groentenpakket kregen zat het er ook regelmatig in. Ik deed dan altijd een klein sprongetje van blijdschap, zo lekker! Toch maar eens zoeken of de groentenboer het hier in de buurt ook heeft. Ik heb er nu al zin in!

    Fijn weekend!

  2. Ik heb net een hele lading pastinaken uit de moestuin geoogst en in de kelder 'ingeturfd'. En dan nu op zoek naar receptjes. Het deze komt op de lijst!

  3. Ai, ai, ai… dat ga ik ook eens maken. Zag pastinaak toevallig in de winkel liggen. Nog nooit gemaakt, maar daar gaat verandering in komen.

Reacties zijn gesloten.