hallo meneer (en madam) de uil

Ik had een uur tijd gisteren. Eén uur. En ik maakte een rok voor Dochter 2, gevoerd en al zeg!
Oké, alles was geknipt, de paspel lag klaar, de stolpplooi was er zelfs al in gestreken. Dat geeft wel voorsprong. Het was echt van: ready, steady, stik! De ideale situatie voor fouten, ik ken daar alles van. Ook deze keer was het van dat, de voering staat er zelfs averechts in. Serieus, je wil het rokske écht niet van dichtbij zien … 🙂

Maar van ver is het geweldig schoon hè?! (en zeg nu maar “ja” vooraleer ik helemaal de blues krijg)
Het patroon is een mengeling van de favoriete Tammy en de stolpplooi van Mme Zsazsa.

(uilenstof bij Stoffenspektakel – voering bij kringloopwinkel)

24 gedachten aan “hallo meneer (en madam) de uil”

  1. We zijn veel te kritisch op ons eigen genaai, neem dat maar van mij aan…ik vind het mooi en wat betreft de voering…gelukkig is de stof effen, er zal geen één komen zeggen aan je dochter "hééé, hoe raar zeg, als ik me niet vergis zit je voering averechts in je rok, toch?"

  2. Wauw!! Dat doe ik je niet na hoor. En ook al zeg je dat we het rokje niet van dichtbij willen zien… Op de foto is er in ieder geval helemaal niets mis mee!!

  3. Is dat een katoentje??? Hoe grappig, ik ben net identiek hetzelfde stofje aan het verwerken voor een geboortecadeautje voor mijn hoogzwangere zus, maar ik heb het in tricot en de achtergrond is licht roze … Ik kocht mijn stof ook op het stoffenspektakel maar heb jammer genoeg niet deze verzie gezien…

    1. Jaja, katoen, en ze hadden het ook in het roze (zo'n kraam waar ze hopen halve meterkes verkochten aan 3,5 euro). Ik kan aan uilen ook moeilijk weerstaan …

  4. Grappig…. Ik maakte uit hetzelfde stofje de (schuine) stolpplooirok van mme zsazsa voor mijn dochter. Wel met een ander kleur paspel en voering (en met rits en knoopgatselastiek) en mijn beleglijn loopt echt zoals die van mme, maar 'k kreeg hier toch een déjà vu. 'k Kan niet anders dan zeggen: mooi!

  5. Echt knap hoor. Misschien moet je nu eens iets uitproberen op de husband.
    Groetjes en keep up the good work!

  6. Ohhhh dat stofje vind ik echt héél mooi! En er is echt niks te zien van doutjes hoor, ik vind 'm geweldig gelukt! En dan zo snel! Chapeau hoor.

Reacties zijn gesloten.