hallo meneer (en madam) de uil

Ik had een uur tijd gisteren. Eén uur. En ik maakte een rok voor Dochter 2, gevoerd en al zeg!
Oké, alles was geknipt, de paspel lag klaar, de stolpplooi was er zelfs al in gestreken. Dat geeft wel voorsprong. Het was echt van: ready, steady, stik! De ideale situatie voor fouten, ik ken daar alles van. Ook deze keer was het van dat, de voering staat er zelfs averechts in. Serieus, je wil het rokske écht niet van dichtbij zien … 🙂

Maar van ver is het geweldig schoon hè?! (en zeg nu maar “ja” vooraleer ik helemaal de blues krijg)
Het patroon is een mengeling van de favoriete Tammy en de stolpplooi van Mme Zsazsa.

(uilenstof bij Stoffenspektakel – voering bij kringloopwinkel)

24 gedachten over “hallo meneer (en madam) de uil”

  1. We zijn veel te kritisch op ons eigen genaai, neem dat maar van mij aan…ik vind het mooi en wat betreft de voering…gelukkig is de stof effen, er zal geen één komen zeggen aan je dochter "hééé, hoe raar zeg, als ik me niet vergis zit je voering averechts in je rok, toch?"

  2. Is dat een katoentje??? Hoe grappig, ik ben net identiek hetzelfde stofje aan het verwerken voor een geboortecadeautje voor mijn hoogzwangere zus, maar ik heb het in tricot en de achtergrond is licht roze … Ik kocht mijn stof ook op het stoffenspektakel maar heb jammer genoeg niet deze verzie gezien…

  3. Grappig…. Ik maakte uit hetzelfde stofje de (schuine) stolpplooirok van mme zsazsa voor mijn dochter. Wel met een ander kleur paspel en voering (en met rits en knoopgatselastiek) en mijn beleglijn loopt echt zoals die van mme, maar 'k kreeg hier toch een déjà vu. 'k Kan niet anders dan zeggen: mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *