she goes Nana(nana)

Toen ik de Ottobre 6/2008 nabestelde voor het patroon van de Tammy-rok, nam ik ook de andere patronen eens in overweging. ’t Is zonde om 12 euro uit te geven aan een boekske vol patronen en er dan maar één uit te gebruiken, niet?
En zodoende probeerde ik de Nana-jurk.
Ik moet zeggen dat de stofkeuze – gebreide tricot (what was I thinking?) – me natuurlijk deed twijfelen. Maar het viel supergoed mee, misschien doet de kwaliteit er ook wel iets aan? 
Ik pastte het patroon wel wat aan. Zo stak ik een paspelbandje dat ik maakte van bloemetjestricot tussen het bovenstuk en de onderkant. Nu, paspel is veel gezegd, want er zit geen touwtje tussen…
Ik veranderde de gewone kraag in een echt warme col, en ik maakte geen rimpeltjes in de mouwen maar een stolpplooitje. Dat had ik misschien ook beter aan de voorkant gedaan, want daar behield ik de rimpels dan weer wel. 
Ik vind het best geslaagd, en Dochter 1 is ook content.
(gebreide tricot bij Pauli)

13 gedachten aan “she goes Nana(nana)”

  1. Yes! Wij gaan nog echte tricot-trienen worden! Ik vind het supermooi en bestaat dat eigenlijk paspelband in tricot of moet je dat zelf maken? En zou daar dan een rekker inzitten of een touwtje…

    1. Ik denk wel dat het bestaat, met een rekkertje in, ja. Maar ik had geen tijd/zin om daarachter op zoek te gaan. Dus heb ik gewoon een reepje tricot dubbel geplooid en ertussen gestikt. Easy. Tricot-trien zijnde … ;-))

  2. mooi gedaan! Dat ziet er een fijn stofje uit om te dragen en de kleur is prachtig! Het bloemetjesbandje maakt het helemaal af!

  3. Aan de titel dacht ik even aan inlegkruisjes maar wederom een mooi kleedje! Zullen we anders niet eens een vrouwendagje organiseren en samen 'iets' stikken. Zo kan ik ook bijleren van de experten…

Reacties zijn gesloten.