iets oosters

Wij zijn nogal in de ban van Azië, de Husband en ik. Ook op etensvlak. Aziatisch street food, we zouden het elke dag kunnen eten! 
Soms probeer ik die typische smaken na te koken, maar dat is écht niet simpel. En ik ben ook geen voorstander van duizend-en-één pottekes in mijn keukenkast die slechts één keer per jaar gebruikt worden. Vandaag deed ik het my way. En lekker dat het was!
nodig (voor vier):
– 1 broccoli
– 1 bakje peultjes
– 1 rode ui
– 2 teentjes look
– 1 biefstuk (ongeveer 300 gr)
– sesamolie
– ketjap manis
– half bouillonblokje
– sesamzaadjes
doen:
De broccoli in roosjes verdelen en samen met versneden ui heet wokken in sesamolie. Uit de wok halen. Idem voor de peultjes. Biefstuk en look in schijfjes snijden en kort wokken. Groenten erbij voegen en met flink wat ketjap manis overgieten. Wat water en een half bouillonblokje toevoegen, eventueel wat indikken met maïzena (ik vind extra kruiden niet nodig, de ketjap manis doet zijn werk). Bestrooien met sesamzaadjes en opeten met witte rijst.

Bijna even lekker als in’t echt.

6 gedachten aan “iets oosters”

  1. OOsters is ook mijn ding!! Ziet er heel lekker uit! Gebruik je geen gember? Daar ben ik zo zot van en krijg je ook dat Oosters op je bord.

Reacties zijn gesloten.